Suessi kanali kriis sundis WRC tiime kiiremini tegutsema

Postimees Sport
Copy
Fordi WRC-auto 2020. aastal Mehhiko rallil.
Fordi WRC-auto 2020. aastal Mehhiko rallil. Foto: @World/M-Sport

Kuigi järgmised ralli MM-sarja etapid sõidetakse Euroopas, täpsemalt Horvaatias, Portugalis ja Itaalias, siis peavad tiimid mõtlema ka suvisele võidukihutamisele Aafrikas. Hiljutine Suessi kanali kriis pani WRC tiimid selles vallas kiiremini tegutsema.

Rallikarussell jõudis Mustale Mandrile viimati 19 aastat tagasi ning ka siis kuulus kalendrisse legendaarne Safari ralli Keenias. 24.-27. juunini toimuvaks võistluseks panevad rallitiimid kõik vajaliku juba järgmisel nädalal konteineritesse ja saadavad sihtkoha poole teele.

Esimesena paneb oma lasti uuel nädalal teele M-Sport, mõned päevad hiljem teevad saama ka Hyundai ja Toyota. M-Spordi tiimipealik Rich Millener tõi esile, et mõne nädala eest Suessi kanalis toimunud ummik pani ka neid kiiremini tegutsema.

«Nägime kõik, mis Suessi kanalis juhtus, kui see oli blokeeritud. Meil soovitati panna oma asjad teele nii vara kui võimalik, seda me ka teeme,» ütles Millener intervjuus DirtFishile.

Märtsi lõpus selgus, et Keenia ralli sai ühe tagasilöögi, kuid kohalik võim teatas uutest koroonapiirangutest, mille hulka kuulub ka spordivõistluste korraldamise keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles