VIDEO ⟩ Seeria jätkub! Söödurekordit korranud Kotsar aitas Hamburgil taas Euroliiga klubi maha murda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palli pealt surumas.
Maik-Kalev Kotsar palli pealt surumas. Foto: Hamburg Towers/Facebook

Saksamaa korvpalli kõrgliigas jätkavad suurepärases hoos Maik-Kalev Kotsar ja Hamburg Towers. Võõral väljakul alistati 75:68 Euroliiga sats Berliini Alba. 

Muide, Hamburg sai Albast jagu ka 23. märtsil, siis jäädi kodusaalis peale 90:75. Täna peeti aga oluliselt võrdsem lahing. 

Külalised hoidsid küll enamuse kohtumisest juhtohjasid, ent võõrustajad püsisid pidevalt sabas. Üsna võrdselt kulgenud lahingu kallutas Hamburg enda kasuks lõpuga. 64:62 eduseisust tehti 6:2 vahespurt ja viimase kahe minutiga Albal vastust polnud. 

Kotsar kuulus harjumuspäraselt algviisikusse, kuid üle pika aja tegi ta rünnakul veidi kahvatuma partii. Tsenter piirdus 32 ja poole minuti juures seitsme punkti (visked väljakult 7/3, vabavisked 3/1) ja ühe lauapalliga. Kirja läks ka kolm pallikaotust. Samas jagas ta viis resultatiivset söötu, mis võrdub isikliku tippmargiga. 

Vaatamata veidi ebakindlatele visetele, oli meie mees väga tähtsas rollis mõlemal pool väljakut. Näiteks avapoolajal sai peatreener Pedro Calles talle puhkust lubada vaid kolmeks ja pooleks minutiks. Kotsar turvas kaitses korvialust, rünnakul aitas ta kaaslasi heade katetega ning mõnigi sööt tõi silme ette Arvydas Sabonise või Nikola Jokici. 

Hamburg võitis juba kaheksanda mängu järjest. Viimase kahe poole nädala jooksul on kolmel korral maha murtud Euroliiga sats: kaks korda Alba pluss Müncheni Bayern. 

Teist aastat kõrgliigas mängival Towersil on play-off'i pääs põhimõtteliselt kindel. Praegu hoitakse kuuendat kohta, kuid viienda, Crailsheimi püüdmine pole samuti võimatu. Asetust silmas pidades oleks see väga vajalik. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles