Roberts Štelmahers: kohanesime VEFi mänguga ja nullisime nende tugevad küljed

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Mihail Serbin/VTB Ühisliiga

Kes tahab võita Eesti-Läti korvpalliliiga, peab peatreeneriks värbama Roberts Štelmahersi. Kaks aastat tagasi tüüris ta esikohani kodumaa klubi Ventspilsi, nüüd BC Kalev/Cramo. Finaalis alistati Riia VEF 86:75. Štelmahers rõhutas, et tunnustust väärivad mitte ainult mängijad ja treenerid, vaid kõik Kalevi klubiga seotud inimesed.

Kalev jäi tänases finaalmängus Riia VEFi vastu avaveerandiga taha 20:29, kuid jõudis poolajavileks viigini ning teisel mängupoolel haaras iga minutiga initsiatiivi ühe tugevamalt enda kätte. Kolmanda veerandi järel see veel numbriliselt väga ei väljendunud (vahe 3 punkti), kuid Meistrite liigas 16 parema sekka jõudnud Läti esiklubile viimasel kümnel minutil enam võimalust ei jäetud. Štelmahers mängis treeneripingil üle kaasmaalase Janis Gailitise.

«Oleme võidu üle väga õnnelikud ja oma esitusega väga rahul!» ütles rõõmus Štelmahers Postimehega vesteldes. «Meeskond esitas tubli partii ja näitas kõvasti iseloomu. Teadsime, kui tähtis on see mäng Eestile, klubile, meile endale. Mängijad võitlesid ennast säästmata ja see tõi edu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles