Tuuli Tomingas läheb operatsioonile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Tänavusel hooajal salapäraste säärelihaste krampidega kimpus olnud laskesuusataja Tuuli Tomingas loodab oma probleemile saada viimaks lahenduse.

Hooaja alguses suutis Tomingas Eesti spordisõpru rõõmustada küll MK-sarja seitsmenda kohaga, kuid tegelikkuses kimbutasid teda juba siis spetsiifilised jalaprobleemid. Hooaja edenedes läksid asjalood paraku üha hullemaks ning MMil kirjeldas laskesuusataja oma olukorda järgnevalt. 

«Jalad on lihtsalt otsustanud mitte koostööd teha. Iga ringiga läksid aina rohkem ja rohkem krampi,» sõnas ta pärast tiitlivõistluste individuaaldistantsi 75. kohta. «See on hooaja algusest peale olnud ja teatud ilmadega on see hullem. Siin [Pokljukas] on iga jumala võistlus olnud see probleem üleval. Mingil määral on ta minu eripära. Võib-olla oli asi saabastes, aga nüüd on see asi süvenenud ja lihased, mis ei peaks olema koormatud, on nii väsinud, et ilmselt ei ole ära taastunud.»

Pärast tiitlivõistlusi käis Tomingas nõelravis ning üritas veel lihtsamate viisidega asju parandada, kuid juba siis oli tema jaoks selge, et probleemile tuleb kahe hooaja vahel põhjalikumalt otsa vaadata. 

«Suuri muutusi pole nii lühikese ajaga loota. Kevadel, pärast MK-sarja lõppu lähen uuringutele – ehk selgub täpsemalt, mida tuleks edasi teha,» sõnas Tomingas märtsi alguses Postimehele.

Nüüdseks ongi olukorrale spetsialistide abiga otsa vaadatud ning otsustatud, et tuleb minna operatsioonile. «Kuna Eestis puudub lihasrõhu mõõtmise võimalus pingutuse pealt, siis lähen kirjelduste alusel diagnoositud säärelihase survesündroomi operatsioonile,» ütles Tomingas Õhtulehele.

Eesti koondise lahkuv peatreener Indrek Tobreluts oli sel nädalal Postimehele antud pikas usutluses optimistlik, et Tomingase probleemile on võimalik leida lahendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles