Kanal 2 ja Postimees toovad Eesti spordisõpradeni Pekingi ja Pariisi olümpiamängud (3)

Postimees Sport
Copy
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Kanal 2 ja Postimehe omanikfirma MM Grupp omandas Discoverylt 2022. aasta Pekingi taliolümpia ning 2024. aasta Pariisi suveolümpiamängude ainunäitamise õigused Eestis, lisaks saab samade kanalite vahedusel jälgida tänavust Tokyo suveolümpiat.

Discovery Grupiga sõlmitud lepingu järgi tagab MM Grupp Pekingi ja Pariisi olümpiamängude igakülgse näitamise ja kajastamise kontserni telekanalites Kanal 2 ja Kanal 12, Kuku raadios, Postimehe veebis ning meediagrupi kõikidel digiplatvormidel.

«Kanal 2 on võtnud eesmärgiks olla suurte kultuuri- ja spordiürituste keskel ning olümpiamängude otseülekanded kuuluvad kindlasti tippsaadete hulka, mille õiguste omamine teeb ainult rõõmu,» ütles MM Grupi tele- ja raadiojaamu haldava Duo Media Networksi (DMG) juht ja üks osanikke Jüri Pihel.

Tema sõnul on MM Grupi meediaväljaannetel ette näidata suurepärane õnnestumine 2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimunud taliolümpia Eesti spordisõpradeni toomisel ning hinnaalandust ei tehta ka Pekingi ja Pariisi mängude puhul.

Olümpiaprogrammi juht Marko Kaljuveer lisas, et Pekingi taliolümpia maht on 165 tundi ja Pariisi suveolümpiamängude oma koguni 250 tundi, mis tõotab kujuneda spordisõpradele tõeliseks maiuspalaks.

«Uue lepinguga kaasnevad õigused ka venekeelsetele teleülekannetele ja lisandunud on olümpiamängude valitud sotsiaalmeedia õigused, mis kõik rakenduvad juba tänavuste Tokyo olümpiamängude ajal vastavalt varasemale kokkuleppele,» ütles Kaljuveer.

Praegu jätkabki MM Grupp ettevalmistustega koroonaepideemia tõttu edasilükatud Tokyo suveolümpiamängude kajastamiseks suures mahus kõikidel meediaplatvormidel.

2022. aasta taliolümpiamängud peetakse 4.–20. veebruarini Pekingis ja 2024. aasta suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini Pariisis.

Olümpiamängude kodukanalina Euroopas* toob Discovery Pariisi 2024. aasta mängudelt spordisõpradeni kõik unustamatud hetked, medalivõidud ning olümpiasangarid. Discoveryl on olümpiamängude edastamisel pikaajaline koostöö Rahvusvahelise Olümpiakomiteega, mis sai alguse juba 2015. aastal ning hõlmab eksklusiivseid multimeediaõigusi 50 Euroopa riigis ja territooriumil.

*Välja arvatud Venemaa. Prantsusmaal on Tokyo 2020 OMi ametlik kanal Eurosport.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles