Soomlaste NBA staar tegi erakordselt halva esituse, põhjanaabrid on mures

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lauri Markkanen palliga.
Lauri Markkanen palliga. Foto: Joe Camporeale/USA Today Sports/SCANPIX

Soomlaste praegusel ainsal NBAs mängival korvpalluril Lauri Markkanenil pole praegu kõige paremad ajad. 

Meie põhjanaaber mängib maailma tugevaimas liigas 2017. aastast, mil ta korjas draft'ist seitsmendana üles Chicago Bulls. Samasse satsi on Markkanen ka pidama jäänud, ent oodatud arengusammu pole tulnud. 

Pealtnäha pole olukord justkui paha. 213-sentimeetrine ääremängija on tänavu 33 mängus keskmiselt 28 minutiga visanud 15,3 punkti ja hankinud 5,6 lauapalli. Samas teeb ta statistiliselt praegu NBA-karjääri kõige kehvemat hooaega. 

Madalpunkt saabus läinud ööl, mil Markkanen jäi 90:101 kaotusmängus Memphise Grizzlies'i vastu 16 minutiga nullile. See oli kolme hooaja jooksul esimene kord, kus ta ei suutnud visata ainsatki punkti. Varem oli halvim näitaja kolm silma. 

Erinevad Soome meediaportaalid tunnevad oma tähtmängija pärast muret. «Lauri Markkanen tegi NBAs vastuolulist ajalugu,» pealkirjastas Iltalehti tulemusloo. «Oh jama! Lauri Markkanen oli täiesti ebaefektiivne,» sekundeeris Ilta-Sanomat. 

Mõlemad lehed toovad välja ühe suurema murekohana, et Markkanen sooritas viimases mängus vaid kolm pealeviset. Skoorimine ongi aga 23-aastase palluri tugevaim külg, tema suurim trump on suurepärane kolmesekäsi. 

Eriti hästi ei lähe ka Bullsi meeskonnal tervikuna. 22 võidu ja 31 kaotusega hoitakse idakonverentsis 10. kohta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles