Neymari tagasitulek Barcelonasse takerdus 20 miljoni euro tõttu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Neymar (keskel) koos Lionel Messiga (paremal) väravat tähistamas.
Neymar (keskel) koos Lionel Messiga (paremal) väravat tähistamas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Tänasel päeval suurtes raskustes virelev Kataloonia jalgpallihiid FC Barcelona võiks olla hoopis paremas seisus. Paar aastat tagasi oldi lähedal Neymari palkamisele, kuid tehingu nurjasid olukorda arvestades närused 20 miljonit eurot.

FC Barcelona endine peaskaut Lõuna-Ameerikas ja endine Neymari agent Andre Curie selgitas üleminekusaagat, kus olid osalisteks Barcelona, Neymar ja brasiillase praegune koduklubi Pariisi Saint-Germain.

2019. aastal soovis Neymar Pariisist lahkuda ja ühendada taas jõud oma hea sõbra Lionel Messiga. Barcelona oli lähedal suurepärasele suvisele ostuperioodile, kuid sellest jäi puudu 20 miljonit eurot.

«Barcelona oli 2019. aasta suvel hankinud meeletu summa eest Antoine Griezmanni Madridi Atleticost ning finantsiliselt seati Neymari tehingule piirangud. PSG soovis lisaks Ivan Rakitici, Jean-Clair Todibo ja Ousmane Dembelele veel Neymari eest 150 miljonit eurot. Barcelona oli sellele väga lähedal, kuid prantslastele pakuti 130 miljonit,» selgitas Curie protsessi.

PSG polnud pakkumisega nõus, sest nad ei pidanud antud tehingut tulusaks. Seega jäid kõik mängijaid oma koduklubidesse ja on seal ainult Rakitici erandiga tänaseni. Tänavu on Neymar teinud Prantsusmaal üpris keskpärase hooaja. 29-aastase ründaja arvele on 13 kohtumisega jäänud kuus väravat ja kolm väravasöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles