Tipphetked ⟩ Saaremaa jõudis Balti liigas finaali

Postimees Sport
Copy

Saaremaa võrkpalliklubi pääses Credit24 Meistriliigas finaali, kui alistas poolfinaalis 3:1 (25:21, 25:23, 29:31: 25:22) Jekabpilsi Luši.

Saaremaa resultatiivseimana tõi Keith Puparti 23 (+15) punkti, Hindrek Pulga arvele kogunes 21 (+9) silma. Vastaste parim oli 16 (+1) punktiga Kristaps Smits.

«Tõusude ja mõõnadega mäng oli. Kuskilt maalt tundus, et mäng jookseb, aga siis tuli liivatera mootorisse. Läks kuidagi pingeliseks see lõpp,» võttis Pupart mängu kokku.

Saaremaa nurgaründaja sõnul lasid nad mingi hetk jala sirgu ja see lõikas neile näppu. «Me ei olnud väsinud. See oli pigem keskendumise taga. Vahepeal tulid punktid päris lihtsalt. Ju siis jäime sirge jalaga korraks seisma,» selgitas ta võib-olla veidi ootamatult tasavägiseks kujunenud kohtumist.

Jekabpils mängija Edvins Skruders sõnas, et Saaremaa mängis väga hästi, kuid lätlased tegid ise vigu, mida oleks pidanud suutma vältida. Homme ootab neid ees pronksimäng, kus vastaseks on kas Tallinna Selver või Tartu Bigbank.

«Hea, et poolfinaali jõudsime, aga tegelikult tahtnuks ikka finaali jõuda. Anname endast kõik, et pronksimäng võita. Vastasena eelistaks võib-olla Tartut, sest oleme nende vastu ühe mängu võitnud,» lausus Skruders.

Tallinna Selveri ja Tartu Bigbanki poolfinaal algab täna kell 19. Ülekannet näeb Kanal 12 ja Postimehe vahendusel. 

Mäng järelvaadatav:

Enne mängu

Saaremaa oli põhiturniiri võitja, Jekabpils sai viienda koha. Esimene põhiturniiril peetud omavaheline mäng lõppes Saaremaa meeskonna 3:0 paremusega, ent teises mängus sai 3:2 võidu Läti klubi. Saaremaa lülitas poolfinaalis konkurentsist Gargždai Amber-Arlanga, Jekabpils oli parem RTU/Robežsardze/Jūrmalast.

Saaremaa ridades on tagasi vahepeal hüppeliigese vigastusega eemal olnud diagonaalründaja Hindrek Pulk. Peatreener Ioannis Kalmazidis ütleb, et tema meeskonnal on vastasest rohkem kogemusi ja see eelus tuleb ära kasutada. «Meie meeskond on heas seisus, Hindrek on õnneks ka tagasi. Väikeseid vigastusemuresid ikka on, ent ei midagi liiga tõsist. Oleme näljased, et saaks viimased mängud edukalt peetud. Tahaks kodusaalis midagi võita,» sõnas Kalmazidis.

«Jekabpils on väga ohtlik meeskond, noorte ja energiliste mängijatega. Neil on noorusele vaatamata hea tase, Kristaps Smits on liider, aga nad vahetavad tihti ka mängijate positsioone ja neil on käike, et mängu vajadusel muutus tuua,» kirjeldab ta vastast. «Püüame oma asjadele keskenduda, meil on kogemusi veidi rohkem ja edu saavutamiseks peame nende nooruse entusiasmi ja energiat kontrolli all hoidma. Kui nad saavad emotsiooni üles, siis on meil raske.»

Final Fouri ajakava:

16. aprill

1. poolfinaal: kell 16.00 Saaremaa VK vs. Jekabpilsi Luši (Kanal 12 + PM)

2. poolfinaal: kell 19.00 Tallinna Selver vs. Tartu Bigbank (Kanal 12 + PM)

17. aprill

Pronksimäng: kell 15.00 (PM)

Finaal: kell 18.00, (Kanal 12 + PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles