Tipphetked ⟩ Tallinna Selver alistas poolfinaalis Tartu Bigbanki, kes kaotas lisaks mängule veel kaks liidrit

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga poolfinaalis alistas Tallinna Selver 3:0 (25:15, 25:18, 26:24) Tartu Bigbanki. Finaalis läheb Selver homme vastamisi Saaremaa Võrkpalliklubiga.

Tartu Bigbank kaotas juba esimeses geimis ühe oma liidri Albert Hurda, kes ei saanud seljavigastuse tõttu mängu jätkata. Kolmandas geimis vigastas säärt nende teine liider Kert Toobal. Ta lisas varasematele kogemustele toetudes, et ilmselt vajab ta mõned nädalad puhkust. 

«Liikumisel käis säärest prõks läbi. Hüppama enam ei hakanud. Aastaid tagasi on sarnaseid probleeme olnud. Kui hull see asi on, seda veel ei tea. Ma ei usu, et ma homme mängin,» andis Tartu sidemängija Toobal mõista, et pronksikohtumist ta Jekabpilsiga ilmselt ei mängi.

Toobali sõnul võttis Selver suurepäraselt vastu Tartu pallinguid ning see oli ka pealinnaklubi võiduvõti. Selveri vastuvõtu protsent oli koguni 67, Tartu sama näitaja jäi 37 peale. Rünnakul tegutses Selver 57-protsendilise, Tartu 49-protsendilise efektiivsusega.

Kui suure jälje jättis Tartu mängule Hurda vigastus? «See lõi meie mänguplaani kapitaalselt sassi. Statistika ju näitab, palju ta punkte toob. Kokkuvõttes tegi Selver superesituse. Meie poolt kehv serv, nende poolt hea vastuvõtt,» sõnas Toobal.

Tallinna Selveri resultatiivseimaks kerkis 19 punktiga (+15) Oliver Orav, kelle sõnul suutis Selver kogu mängu head emotsiooni üleval hoida. «Kui suudame oma rünnakut hoida, võitleme ja saame punkte, siis pole vahet, kes vastas on, sest suudame hästi mängida. Me ei vajunud ära isegi siis, kui meil kolmandas geimis raske oli,» lausus nurgaründaja.

Balti liiga medalimängud peetakse laupäeval. Kell 15 algavas pronksimängus lähevad vastamisi Tartu Bigbank ja Jekabpils Luši. Kell 18 hakkavad Balti tšempionit selgitama Saaremaa Võrkpalliklubi ja Tallinna Selver. Mõlemad mängud on nähtavad Postimehest.

Oliver Orava intervjuu:

Kert Toobali intervjuu:

Mäng järelevaadatav:

Enne mängu:

Selver sai põhiturniiril teise koha, Bigbank kolmanda. Esimest korda kohtuti põhiturniiril septembri lõpus ja tookord jäi 3:2 peale Tartu meeskond, jaanuaris peetud teise mängu võitis samuti Tartu 3:1. Poolfinaalis alistas Bigbank Pärnu Võrkpalliklubi, Selver sai jagu TalTechist.

Lisaks ei tasu ära unustada, et kaks kanget läksid tänavu omavahel vastamisi ka karikafinaalis, mille võitis Selver 3:1.

Selveri peatreener Rainer Vassiljev usub, et hooaja sellisel ajal kellegagi motivatsioonist rääkima ei pea. «Meeskond mõistab, mis meil ees seisab. Trennides tuleb olla tark ja mõelda, mida ja kui palju teha. Käib nii-öelda peenhäälestus,» sõnas Vassiljev. «Pärast viimast isolatsiooni tekkisid meil mõned vigastusemured, aga enam pole palju minna ja kõik pisiasjad tuleb ära unustada ja viimased jõuvarud kokku võtta.»

Millise plaaniga poolfinaalile Tartu vastu minnakse? «Plaaniga A ja kui see ei toimi, siis võtame plaani B,» naerab peatreener. «Hetkel me küll alles tegeleme täpse plaani paika panemisega.»

Bigbanki juhendaja Alar Rikberg läheb poolfinaalile vastu võidumõtetega. «Mina lähen poolfinaalile vastu võiduplaaniga,» sõnab Rikberg. «Lihtne ei saa see muidugi olema. Selver on kvaliteetne meeskond, aga ka nemad on näidanud, et sarnaselt meile võib ka neil ärakukkumisi ette tulla. Finaalturniir on oma olemuselt rohkem juhuslik, sest kõik on ühes mängus kinni. Aega vigade paranduseks on väga vähe ja suurt rolli mängib, kes saab paremini alguses minema. Aga poolfinaalis mängime mõlemad võõral platsil, ses osas oleme võrdses seisus. Praegu pole aega panna meeskonda paremini mängima või uusi asju õppida. Aega on vaid vormi ja teravust hoida ning oma tase välja mängida,» lisas juhendaja.

Final Fouri ajakava:

16. aprill

1. poolfinaal: kell 16.00 Saaremaa VK vs. Jekabpilsi Luši (Kanal 12 + PM)

2. poolfinaal: kell 19.00 Tallinna Selver vs. Tartu Bigbank (Kanal 12 + PM)

17. aprill

Pronksimäng: kell 15.00 (PM)

Finaal: kell 18.00, (Kanal 12 + PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles