Zlatan Ibrahimovici karjäär võib saada enneaegse lõpu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Hiljuti mitmeaastase pausi järel taas Rootsi koondise ürbi selga tõmmanud Zlatan Ibrahimovic võis nõndaviisi talitades kriipsu peale tõmmata ka enda jalgpallurikarjäärile. 

Nimelt võis Ibrahimovic vastuollu minna FIFA ja UEFA reeglitega, mis keelavad panustamisfirmadega seotud mängijatel nende võistlustel osalemast. Rootslane on aga Maltal registreeritud kihlveokontori Bethard kaasomanik, kirjutab Rootsi väljaanne Aftonbladet

FIFA reglement näeb ette, et rikkujaid võib trahvida kuni 100 000 euroga ning lisaks võidakse neid karistada kuni kolmeaastase jalgpallis tegutsemise keeluga. Arvestades, et Ibrahimovic on juba praegu 39-aastane, tähendaks igasugune vutikeeld ilmselt tema karjääri lõppu. 

Kui FIFA reegleid rikkus Ibrahimovic märtsikuistes MM-valikmängudes osalemisega, siis UEFA seadustega läks ta vastuollu mullu sügisel AC Milaniga Euroopa liigas Shamrock Riversi vastu mängides. Oluline on siinkohal märkida, et Itaalia kõrgliigas osalemist kõnealused punktid ei keela.

Bethard pakkus eelmisel kuul võimalust panustada kõikidele Rootsi koondise mängudele, kuid Rootsi alaliit oli sealjuures sellest teadlik. «FIFA reeglite ja eetikakoodeksi kohaselt ei tohi ükski mängija omada kihlveoettevõtte aktsiaid. Mina räägin lihtsalt faktidest ja oskan viidata reeglitele, mis kehtivad kõikidele riikidele ja mängijatele, kes MMil soovivad osaleda,» ütles Rootsi alaliidu peasekretär Hakan Sjostrand. «Võimalikele sanktsioonidele ma ei mõtle, kuid tahaksin FIFA-lt rohkem selgust regulatsioonide osas, sest neid on võimalik erinevalt tõlgendada.»

Aftonbladet palus sel teemal kommentaari nii Ibrahimovicilt, FIFA-lt kui ka UEFA-lt, kuid siiani tulutult. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles