Tipphetked ⟩ Värske Eesti meister Bigbank jäi Balti liigas tühjade pihkudega

Postimees Sport
Copy

Credit24 Meistriliiga pronksimängus jäi värske Eesti meister Tartu Bigbank 0:3 (21:25, 22:25, 23:25) alla Jekbapilsi Lušile.

Võitjate leeris säras kõige eredamalt nende diagonaalründaja Kristaps Smits, kes tõi 25 punkti (efektiivsus +17, rünnak 65%). Bigbanki poolt kandsid rünnakuraskust Alex Saaremaa (15 punkti, +12, 71%) ja Siim Põlluäär (13, +8, 41%). 

Tartu leerist ei teinud täna kaasa eilses poolfinaalis vigastada saanud nurgaründaja Albert Hurt ja sidemängija Kert Toobal. Täna seega tõsteid jaganud Ronald Järv tõdes pärast mängu, et nad lihtsalt ei saanudki oma mängu pronksimatšis tööle. 

«Emotsioon saab tekkida ainult headest sooritustest ja nendest jäi meil täna puudu. Eks sidemängija oli teine täna meestel ja sellest muutus kohe ka rütm. Me ei saanudki enda rünnakut mängu lõpuni tööle. Eks meil olid omad vigastused, kuid nende taha pugeda ei tahaks. Selleks ongi tiimis 12 meest, aga ju jäid need saapad veel liiga suureks,» leidis sidemängija, kuid lisas poolmuigega, et vähemalt keegi neilt värskelt Eesti meistritiitlit tänase esituse eest ära ei võta. 

Värske Läti meistri Jekabpilsi jaoks oli tegemist teise medaliga Balti liigas, hooajal 2017-18 said nad samamoodi kaela pronksised autasud. Finaali on lõunanaabrid ühisel tšempionaadilt jõudnud üldse ainult kolmel puhul ning tšempioniks on Läti klubi kroonitud vaid korra. Seda liiga debüüthooajal 2005-06, kui kuldmedalid riputati kaela Ozolnieki Biolarsi meeskonnale.  

Bigbanki peatreener Alar Rikberg: «Meie jõuvarud läksid täna sinna, et vastast püüda. Lasime nad iga geimi alguses minema, siis püüdsime kinni ja lasime jälle minema. Aga ses osas saan meestega rahul olla, et raskes seisus me võitlesime lõpuni nii nagu ka eile. Aga selge see, et tulemuse poole pealt see final four meil ebaõnnstus.»

Bigbanki resultatiivseimaks tõusnud noore temporündaja Alex Saaremaa sõnul ei õnnestunud täna lihtsalt oma mängu kuidagi jooksma saada. «Materjali on meil küll, millega võidelda, aga kahjuks eile sai kaks põhimeest vigastada, nende eemaolek lõi eile mängupildi segamini. Täna läksime ikka kolmandat kohta võitma, aga ei saanud me oma asju tehtud ei rünnakul ega algul ka blokis. Tuleb leppida ja edasi minna,» sõnas ta poolfinaali ja pronksimatši kohta. «Aga hooajaga kokkuvõttes võib rahule jääda, kui see neljas koht siin välja jätta. Meistritiitel andis väga hea tunde, võib-olla isegi liiga hea tunde sel hetkel ja ehk mõjutas see veidi ka seda nädalavahetust.»

Mäng tervikuna järelvaadatav:

Enne mängu:

Tartul on Eesti klubidele võimalik kindlustada kõik Credit24 Meistriliiga medalid, sest finaalis kohtuvad Saaremaa ja Tallinna Selver. Reedeses poolfinaalis Selverile 3:0 (15:25, 18:25, 24:26) alla jäänud Bigbanki pronksimängu vastaseks on Jekabpilsi Luši, kes tunnistas Saaremaa 3:1 (25:21, 25:23, 29:31: 25:22) paremust.

Tartu kohtus Läti klubiga viimati veebruari alguses, kui võõrsil toimunud kohtumine kaotati 1:3 (22:25, 25:21, 20:25, 24:26). Novembris toimunud esimese ringi mängus alistas Tartu lätlased kodusaalis aga 3:0 (25:16, 25:20, 25:23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles