Kaks aastat ringist eemal olnud Eesti poksitalent alustas MMi võidukalt

Copy
Allan Morozov koos Eesti treeneritega pärast võidukat matši
Allan Morozov koos Eesti treeneritega pärast võidukat matši Foto: Eesti Poksiliit

Noorte poksi maailmameistrivõistlused on alanud Eesti poksikoondisele võidukalt, sest kaalukategoorias kuni 49-kilogrammi võistlev Maardu kasvandik Allan Morozov on kindla võidu järel jõudnud teise ringi.

Morozov kohtus Kielces toimuvatel maailmameistrivõistlusel avaringis itaallase Salvatore Di Notoga ning võttis ülikindla, kohtunike ühehäälse otsusega võidu. 

Morozovi saavutus on seda vägevam, et noormees naasis ringi pärast kahe-aastast pausi. "Nagu alati, kui ootate kõige vähem tulemust paljude objektiivsete näitajate põhjal, toimub ime," rääkis koondise treener Gennadi Tolmatšov.

"Kaks aastat ei kandnud Allan poksikindaid, olles isiklikel põhjustel poksist pensionile jäänud. Eelmise aasta septembris otsustas ta treeninguid jätkata, sest tundis vastupandamatut isu poksi vastu ja soovis võistelda eliitpoksis. Kuu aega tagasi osales Allan rahvusvahelisel turniiril, kus kaotas kohe avaringis. Vägev näha, et see tema tahet ei murdnud," meenutab Tolmatšov.

"Itaalia poksijaid on ühed "kõvad pähklid". Alates lahingu esimestest sekunditest võttis Allan korrektselt aktiivse positsiooni, pakkudes vastasele ootamatult kiireid rünnakuid vasaku käe löökidega ning taandudes itaallase rünnakukatsel kiiresti tagasi, alustades kohe taas rünnakutegevust. Võitluse aktiivne läbiviimine kurnas vastase ära ja kolmandaks raundiks alistus ta märgatavalt, erinevalt meie poksijast, kes näis olevat omandanud tiivad, et kolmas raund edukate ja täpsete rünnakutega lõpule viia. Allani tegevuse tagajärjel tegi Itaalia poksija mitu ohtlikku pealiigutust, teenides kohtunikult hoiatuse, mis kindlasti ei tekitanud võidus kahtlusi. Ja nii see juhtuski, skooriga 5:0 tõstis kohtunik võidu märgiks käed Allani poole," lisas Tolmatšov.

Poksikoondise ülejäänud neli liiget, Euroopa noorte varasem pronksmedalist Diana Gorisnaja, kogenud Matvei Starikov, Anton Vinogradov ning Mario Jerasov astuvad võistlustulle homme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles