Veerpalule määratud karistus on tegelikkuses ilmselt pikem

Copy
Andrus Veerpalu 2014. aasta Sotši taliolümpial Kasahstani koondise dressis.
Andrus Veerpalu 2014. aasta Sotši taliolümpial Kasahstani koondise dressis. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) teatas, et kaks aastat tagasi Austrias Seefeldis toimunud põhja-suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu mõisteti viimaks süüdi. Rahvusvaheline Spordikohus (CAS) mõistis eestlase süüdi dopinguskeemis osalemises ning talle määrati kaheaastane võistluskeeld, mis aegub 2023. aasta 17. märtsil.

Otsusest ilmneb, et Veerpalu eksis 2016. aastal välja antud dopingureeglite punkti 2.9 vastu, mis tähendab dopingusüsteemis osalemist, abistamist ja asjade varjamist. Kuna otsust edasi ei kaevatud, jõustus see kohe. Endine spordisangar oli viimane politseioperatsiooni «Aadrilaskmine» käigus vahele jäänud murdmaasuusataja või nende abiline, kellele polnud veel ametlikku karistust määratud.

Andrus Veerpalu 2019. aastal Seefeldi MMil, kui taevas oli pilvitu, päike säras ja dopinguskandaal polnud lahvatanud. Oh aegu ammuseid!
Andrus Veerpalu 2019. aastal Seefeldi MMil, kui taevas oli pilvitu, päike säras ja dopinguskandaal polnud lahvatanud. Oh aegu ammuseid! Foto: Tairo Lutter/Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles