Johannes Thingnes Bø muudab elukorraldust, et peaaegu kõik muutuks paremaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Thingnes Bø.
Johannes Thingnes Bø. Foto: www.imago-images.de/imago images/Eibner/Scanpix

Johannes Thingnes Bø võib küll olla olümpiavõitja ja 12-kordne maailmameister, kuid see ei tähenda, et temagi ei otsi igapäevaselt võimalusi, kuidas saada veelgi paremaks laskesuusatajaks. 

Nii otsustaski ta hiljuti, et kolib perega maikuus pealinnast Oslost 90 km põhjapoole 17 300 elanikuga Kongsvingeri väikelinna.

«Kolime sinna, kuna mina veedan väga pikki perioode kodust eemal: augusti algusest kuni hooaja lõpuni pole mind kodus. Minu pojal Gustavil on seal aga lasteaiakoht ning arvestades, kui palju ma reisin, siis mu naisel on parem olla kodus oma vanemate juures,» selgitas Bø telekanalile TV2 oma otsust. 

«Sel talvel reisisime üheskoos väga palju ja see polnud kellegi jaoks meeldiv. Nüüd loodan, et igapäevaelu muutub kõigi jaoks lihtsamaks. Pealegi on puhkus ja taastumine sportlase elus väga tähtsal kohal. Kui aga laps kogu aeg läheduses ringi jookseb, on see kõik keeruline. Tal on väga palju energiat ja usun, et talle hakkab lasteaias meeldima. 

Minule annab see jällegi aga võimaluse rahulikult päeviti puhata. Oslos sellist võimalust mul ei tekiks. Eks igal asjal on omad plussid ja miinused: Holmenkollenis on ilmselt Norra parim suusarada, kuid kõiki teisi aspekte arvestades on mul Kongsvingeris ilmselt parem elada,» sõnas tänavu kolmanda kristallgloobuse teeninud norralane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles