Kirt soovib vaktsiini, kuid õiget ajastust on keeruline leida

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Odaviskaja Magnus Kirt sooviks enne Tokyo olümpiamänge saada vaktsineeritud, ent omaette küsimus on, millal oleks kõige õigem aeg süsti tegemiseks.

2019. aastal Doha MMil hõbeda võitnud, ent raskelt õlga vigastanud Kirt naasis kaks nädalat tagasi Tenerife treeninglaagrist. Kuigi õlg enam Kirdile muret ei tee, sai ta laagris ootamatu pöiavigastuse, mis lõi senise treeningplaanis sassi.

Kirt ütles TV 3 spordiportaalile antud intervjuus, et pöiavigastuse tõttu läksid tema plaanid kuu võrra nihkesse. Täpselt samal põhjusel ei kiirusta Kirt end praegu ka vaktsineerima. «Praegu on iga trenn arvel. Inimestel on tekkinud [vaktsiinile] erinevaid reaktsioone. Mõnel on kolm-neli päeva palavik ja nõrk olla. See tähendaks nädalast kaotust,» lausus MM-hõbe.

Küll aga on Kirt seisukohal, et vaktsiinisüst tuleks kindlasti ära teha. «Oleme seda arutanud ja see tuleks ära teha. Kehv oleks, kui hakkad olümpiale minema ja paar päeva enne haigestud. Seda on vaja, aga tuleb arutada, millal oleks õige hetk,» lausus ta.

«Ma ei pelga seda, aga kuna pöia tõttu on natukene teine treeningplaan, siis on päevad praegu eriti arvel. Ma ei tahaks palavikuga kodus istuda,» lisas Kirt.

Maikuus läheb Kirt uuesti Hispaaniasse laagrisse. Kuigi tema võistluskalender pole veel paigas, sooviks ta enne olümpiamänge teha kaks-kolm võistlust. Tokyo olümpiamängude odaviske kvalifikatsioon toimub 4. augustil ja finaal 7. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles