BLOGI JA GALERII ⟩ Kalev/Cramo surus tugeva viimase veerandajaga Moskva Himki parketile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Kalev/Cramo korvpallimeeskond teenis VTB Ühisliigas võidulisa, kodusaali alistati Venemaa tippklubi Moskva Himki 91:84. Kohtumise käigu ja võtmehetked leiab allolevast blogist.

Enne mängu

Eesti esiklubi jaoks on play-off'i rong juba ära sõitnud, ent viimase kolme mänguga püütakse võimalikult head lõppkohta. Vastavalt positsioonile jagatakse liiga poolt auhinnarahasid. Praegu olla 6 võidu ja 15 kaotusega 10. real. 

Kalevi ühe liidri Janari Jõesaare Eesti-Läti korvpalliliiga finaalturniiril saadud kerge vigastus vajab täpsustavaid uuringuid ning tema osalemine on veel ebaselge. Samuti selgub mängupäeval Chavaughn Lewise saatus, kel samuti eelmisest nädalavahetusest annab tunda reie tagaosa. Kregor Hermetit vaevavad väiksed põlveprobleemid, aga suure tõenäosusega jookseb tema platsile, seisab tiimi kodulehel.

Suurte raskustega kulgeval aastal kindlustas Himki (11-10) nädala alguses koha kaheksa parema hulgas ning reaalselt on neil veel võimalik püüda kuuendat positsiooni. Tagant ohustab Moskva klubi aga Permi Parma (10-12). 

Hooajale suurte ootuste ja pealtnäha väga tugeva satsiga läinud Himki on viimaste kuude jooksul tundmatuseni muutunud. Kaleviga kohtuti esimest korda oktoobris, tabelisse kirjutati 92:74 võit. Toona tegid hea mängu Jonas Jerebko (30 punkti, 10 lauda) ja Devin Booker (16 silma). Kumbki aga ei kuulu enam võistkonda.

Lisaks on lahkunud Greg Monroe, Janis Timma, Stefan Jovic ja Dairis Bertans. Vigastused segavad kaht liidrit, tagameest Aleksei Švedi ja tsentrit Jordan Mickey't. Mõlemad jäävad mängust Kaleviga vägagi tõenäoliselt eemale. Vahetunud on ka peatreener, jaanuaris sule sappa saanud Rimas Kurinaitise asemel määrati pukki Andrei Maltsev.

Selle nädala alguses sai Himki aga lisajõudu. Juba hooajaks 2018/19 lepingu sõlminud Timofey Mozgov jooksis esimest korda väljakule alles esmaspäeval. 2016. aasta NBA meistrit segas pikalt põlvehäda. 216-sentimeetrine tsenter on kindlasti ohtlik jõud.

Viimastes mängudes on Himki kasutanud vaid üht välismängijat. Errick McCollumi kõrval müttavad kohalikud. Esmaspäeval saadi 89:83 jagu Kransojarski Jenisseist, ent kaks päeva hiljem kaotati 64:69 Nižni Novgorodile. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles