Mercedese noorteprogrammi kuuluv Paul Aron jäi hooaja avasõidus napilt poodiumilt välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: Twitter/PREMA_Team

Mercedese noorteprogrammi kuuluv 17-aastane Eesti vormelitalent Paul Aron (Prema Powerteam) avas sel nädalavahetusel oma hooaja Formula Regional EM-sarjas (FRECA). 

Imola ringrajal toimunud hooaja avasõidule startis Aron teiselt lähtekohalt. Start meie mehel aga kõige paremini ei õnnestunud ning esimeste kurvidega pudenes ta neljandale kohale. 

Sõit ise möödus mitmete kokkupõrgete tõttu suures osas turvaauto selja taga ning oma kohta Aronil parandada ei õnnestunudki. Hooaja avaetapil triumfeeris eestlase tiimikaaslane David Vidales, kellele järgnesid Alex Quinn (Arden Motorsport) ja Hadrien David (R-ace GP).

Foto: Kuvatõmmis

Neljanda koha eest teenis Aron 12 punkti. FRECA-sarja punktisüsteem on sama nagu F1s ehk võitja teenib 25 silma ja sealt edasi saavad sõitjad kuni kümnenda kohani vastavalt 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 ja 1 punkti. FRECA-sarjas on tänavu kavas kümme etappi ehk 20 võistlussõitu. 

«Stardist on kahju, kuid vähemalt sai kokkuvõttes siit häid punkte,» võttis ka Aron ise päeva ühismeedias kokku.

Teine võistlussõit leiab Imolas aset homme, Eesti aja järgi kell 13.15. Aron saab siis rajale kolmandalt lähtekohalt, šveitslane Gregoire Saucy ja prantslase Hadrien Davidi järel. Sellelegi sõidule on võimalik kaasa elada FRECA-sarja YouTube'i vahendusel.

Teise sõidu stardirivi:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles