Video ⟩ Chelsea röövis Manchester Citylt ajaloolise võimaluse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Londoni Chelsea võiduvärava lõi Hakim Ziyech (vasakul), kes sai söödu Timo Wernerilt.
Londoni Chelsea võiduvärava lõi Hakim Ziyech (vasakul), kes sai söödu Timo Wernerilt. Foto: Adam Davy / POOL/EPA

Londoni Chelsea alistas Inglismaa karikavõistluste poolfinaalis 1:0 Manchester City, kes luhtas ühtlasi võimaluse püüda ajaloolist saavutust.

Chelsea võiduvärava lõi 55. minutil Hakim Ziyech. Karikafinaalis kohtub Chelsea kas Leicester City või Southamptoniga.

Lisaks mängule kaotas Manchester City veel poolkaitsja Kevin De Bruyne, kes vigastas hüppeliigest. Kui tõsine Belgia koondislase vigastus on, pole veel teada. Siiski on võimalik, et ta jätab vähemalt osa hooaja lõpu tähtsatest mängudest vahele.

See oleks Manchester Cityle suur hoop, sest tähtsaid mänge tuleb neil ridamisi. Kui Inglismaa meistritiitel on Manchesteri sinisel leeril juba praktiliselt kindlustatud, siis Meistrite liigas tuleb poolfinaalis kohtuda mulluse finalisti PSG-ga. Kahest mängust koosnevad poolfinaalid mängitakse 28. aprillil ja 4. mail.  

Kevin De Bruyne sai vigastada.
Kevin De Bruyne sai vigastada. Foto: BEN STANSALL/Pool via REUTERS

Lisaks ootab Manchester Cityt ees 25. aprillil toimuv liigakarikafinaal, kus vastaseks on Jose Mourinho juhendatav Tottenham.

Ajalooline nelikvõit jääb Cityl aga saavutamata. Euroopa viies suuremas liigas pole nelikvõiduga veel keegi hakkama saanud. Väiksemates liigades on seda siiski juhtunud ning 1966-67 hooajal sai Glasgow Celtic hakkama koguni viisikvõiduga, kui haaras lisaks Meistrite liiga eelkäijale ehk Euroopa karikale endale ka kõik neli Šotimaal välja mängitud trofeed (liiga, karikas, liigakarikas, superkarikas).

Kolmikvõite on siiski esinenud: Müncheni Bayern sai sellega viimati hakkama alles eelmisel hooajal*. Inglismaa klubide viimase treble'i au kuulub 1998-99 hooaja Manchester Unitedile.

*Saksamaal puudub liigakarika taoline võistlus, mistõttu polnud Bayernil ei mullu ega 2012-13 hooajal võimalik nelikvõitu teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles