VIDEO ⟩ Rekordiliselt mänguaega teeninud Raieste säras Hispaania meistriliigas vinge õhulennuga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Baskonia/Facebook

Hispaania korvpalli kõrgliigas pidi Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia tunnistama koduplatsil San Pablo Burgose 94:83 paremust. Eesti koondislane tegi aga tänavuse hooaja ühe parema partii. 

Baskonia läks mängule kahe põhitegijata. Tagameest Luca Vildozat segab jalavigastus, ääremängijal Tadas Sedekerskisel diagnoositi koroonaviirus. Sellele vaatamata alustati kohtumist hästi, avapoolaja järel oldi peal nelja silmaga. 

Paraku läks koduperemeestel kolmas veerandaeg aga täiesti aia taha. Burgos võitis neljandiku koguni 32:12 ja otsustas sellega suuresti mängu saatuse. Baskonia jõudis veel mõned minutid enne lõpuvilet viie punkti kaugusele, ent enamat ei suudetud. 

Tänavu vaid episoodiliselt üksikuid minuteid teeninud Raieste oli erakordselt olulises rollis. Ta teenis pingilt sekkudes 14 minutit ja 41 sekundit, mis tähistab rekordit. 

Meie mees panustas nelja silma (visked 2/2) ja ühe resultatiivse sööduga. Raieste jäi aga korralikult silma, sest teise veerandaja keskel surus ta palli võimsalt koos veaga korvi. Kahjuks vabavise ei tabanud, ent tipphetkede videosse läheb sooritus kindlasti.

Baskonia parimana viskas Rokas Giedraitis 19, Alec Peters lisas 18 punkti. Võitjate poolelt kerkis üleplatsimeheks 29 silma toonud Dejan Kravic.

Tasub meenutada, et suvel sõlmis Burgosega kolmeaastase kontrahti Kristian Kullamäe. Tänavu pallib mängujuht veel laenulepinguga esiliigas, ent tuleval hooajal peaks ta liituma põhitiimiga. 

Baskonia teenis 22 võidu kõrvale 9. kaotuse, kuid neljas koht on üsna turvaline. Burgos (19-11) jagab Valenciaga viiendat-kuuendat positsiooni. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles