Blogi ⟩ Noor sakslanna osutas Kontaveidile südi vastupanu, kuid eestlanna marssis järgmisesse ringi

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE/Pool via REUTERS/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) avas täna Stuttgardis enda jaoks saviliivahooaja, kui alistas WTA 500 turniiri avaringis kohaliku tennisisti Julia Middendorfi 6:2, 6:3.

Kontaveit hammustas kohe avageimis 18-aastase sakslanna servi läbi ning pääses murdega ette. Neljandas geimis oli omakorda Middendorfil võimalus murre tagasi võidelda, kuid ta jättis kaks murdepalli kasutamata ning Kontaveit võitis avageimi lõpuks 6:2. 

Teises setis pääses Kontaveit kärmelt 3:1 ette, kuid siis leidis oma mängu ka Middendorf. Seisul 2:3 oli sakslannal kasutada koguni viis (!) murdepalli, kuid tulemust need ei toonud ning Kontaveit pääses ette 4:2.

Seisul 3:5 oli Middendorfil võimalus veel mängu elevust tuua, kui ta pääses oma servil 40:0 ette, kuid Kontaveit võitis seejärel viis punkti järjest ning pani tund ja 12 minutit kestnud mängule punkti. 

Järgmises ringis ootab Kontaveiti ees eelmise aasta Austraalia lahtiste võitja Sofia Kenin.

Üksikasjalikumalt saab mänguga tutvuda allolevas blogiaknas.

Kohtumise tipphetked:

Enne mängu:

Omavahel pole Kontaveit ja Middendorff varem vastamisi läinud, kuid sel on ka oma põhjus. Nimelt on läbi kvalifikatsiooniturniiri Stuttgardis põhitabelisse jõudnud sakslanna alles 18-aastane ega mahu isegi WTA tabelisse.

Võidu korral ootab Eesti esinumbrit maailma neljas, Sofia Kenin. Ameeriklanna on avaringist prii. 

Kontaveidil on Stuttgardist üsna head mälestused. Kaks aastat tagasi jõudis ta seal finaali, kus tuli tunnistada Petra Kvitova paremust

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles