Kas ongi kõik? Esimesed klubid on Superliigast loobumas

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Fännid olid Superliiga vastu.
Fännid olid Superliiga vastu. Foto: Frank Augstein / POOL/EPA

Briti väljaanded kirjutavad, et Londoni Chelsea ja Manchester City on otsustanud jalgpalli Superliigast loobuda.

Pühapäeval vutimaastiku raputanud teade peagi ilmavalgust nägevast Superliigast tekitas jalgpallimaailmas sõja. UEFA ja FIFA ähvardasid Superliiga asutajaklubisid sanktsioonidega. Näiteks kõlasid ähvardused, et Superliigas mängivad jalgpallurid ei saaks enam rahvuskoondisi esindada.

Superliigaga liitumiseks olid nõusoleku andnud 12 klubi, kellest kuus mängivad Inglismaal. Viimased uudised räägivad aga seda, et Londoni Chelsea on muutnud meelt ning valmistab ette dokumente Superliigast taandumiseks. Veidi hiljem teatas BBC, et sama teeb ka Manchester City.

BBC kirjutab, et Chelsea ja City polnud Superliiga plaani vedajad ning nad kaasati projekti viimaste hulgas. Kartuses rongist maha jääda otsustasid nad ideega kaasa minna. 

Täna kogunes ligi 1000 Chelsea toetajat Stamford Bridge’i ette Superliiga vastu meelt avaldama.

Väljaanne talkSPORT raporteerib, et Superliiga asutajaklubid peavad täna erakorralise koosoleku arutamaks võistlussarjast loobumist.

Pühapäeval andsid nõusoleku Superliigaga liituda kuus klubi Inglismaalt (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Londoni Tottenham Hotspur), kolm Itaaliast (Juventus, AC Milan, Milano Internazionale) ja kolm Hispaaniast (FC Barcelona, Madridi Real, Madridi Atletico).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles