Norra koondislane teatas, et pole kunagi dopinguproovi andnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Isabell Adolfsen.
Isabell Adolfsen. Foto: Instagram @isabelladolfsen

Dopinguküttidega jagelemine ja dopinguproovide andmine peaks olema tippsportlaste jaoks igapäevane. Peaks. Aga Norra tõstja Isabell Adolfseni jaoks see nii pole. 

«Mind pole mitte kunagi testitud!» kuulutas 22-aastane norralanna hiljutises usutluses NRK-le. «Olen kuulunud kaks aastat rahvuskoondisesse ja osalenud nii kohalikel kui ka rahvusvahelistel võistlustel, kuid minult pole siiani võetud ühtegi dopinguproovi.»

Põhjus, miks Adolfsen säärase teatega lagedale tuli, on aga üllas. Nimelt tahab ta, et olukord muutuks. «Tahan, et mind testitaks, kuid siiani pole seda tehtud,» lisas norralanna. 

Mõistagi paluti seepeale kommentaari ka Norra antidopingu ninamehe Geir Holdeni käest, kel aga ühtegi head vastust varrukast võtta polnud. Küll tõstis ta esile, et jõutõstmine iseenesest on riigis üks kontrollitumaid alasid. Tunamullu oli see dopinguproovide arvult Norras viies spordiala, mullu seitsmes. 

«Kindlasti keskendume me [testimisel] jõutõstmisele, kuid miks teda testitud pole, ma täpsustada ei oska,» sõnas Holden. 

Adolfseni avaldus tuli üllatusena ka Norra jõutõsteliidu esimehe Inger Blikra jaoks: «Minu jaoks oli tõesti üllatav, kui kuulsin, et ühte rahvuskoondise tasemel sportlast ei testita üldse. See oli minu jaoks uus info.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles