VIDEO ⟩ Euroliiga veerandfinaalis sündis superüllatus, Jasikevicius oli šokeeritud ja pettunud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius
Šarunas Jasikevicius Foto: Abir Sultan/epa/Scanpix

Eile hilisõhtul lõppes korvpalli Euroliiga veerandfinaalide esimene voor. Üllatuse sepistas viimasena kohamängudele jõudnud Peterburi Zenit, kes alistas võõral väljakul põhiturniiri võitja Barcelona 76:74. 

Tõsi, põhiturniiril olid omavahelised mängud võrdsed ning mõlemad võtsid koduväljakul nelja punktiga oma. Sellele vaatamata võinuks eeldada, et ülitihedalt komplekteeritud ja suurte kogemustega mehitatud Barcelona haarab kindlalt ohjad. Läks hoopis vastupidi!

Pärast tasavägist avaveerandit, mis lõppes 21:21 viigiga, kulges mäng kümmekond minutit ühte auku. Enesekindlalt tegutsenud Zeniti mehed rügasid kaitses ja tegutsesid rünnakul enesekindlalt. Pikaks pausiks käristati edu 48:34 peale, mitmel puhul juhiti ka 17ga. 

Nagu viimased päevad nii Eesti kui ka Euroliigas aga näidanud, siis avapoolaja edu ei pruugi pikas jooksus midagi tähendada. Zenit viskas järgmise kuue ja poole minutiga vaid viis silma, Barcelona jõudis kahe punkti kaugusele. 

Külalised said taas väikese õhuvahe sisse, ent kaalukausid olid võrdsustunud. Lõpu eel jõudis Barcelona ka viigini, aga mitte kordagi juhtima. Pingelistel hetkedel sai otsustavaks Kevin Pangose tabav kahene 10 sekundit enne lõpuvilet - 76:74! Cory Higgins üritas veel Barcelona võidule viia, ent kolmene ei tabanud. 

Võidukorvi toonud Pangos kerkis 19 punkti ja 9 resultatiivse sööduga üleplatsimeheks. Muide, mängujuhi karjääris on hindamatu roll praegusel Barcelona peatreeneril Šarunas Jasikeviciusel, kelle käe all ta aastatel 2016-2018 Kaunase Žalgrises pallis.

«Kaevasime endale augu ja peame sealt nüüd välja ronima. Ausalt, ma ei uskunud midagi sellist. Ma ei uskunud, et nii halvasti valmis oleme. Olen pettunud. Praegu on parim uudis see, et meil jääb natuke aega vigade paranduseks,» ütles Jasikevicius kohtumise järel.

Ta kiitis hea esituse eest ka vastaseid. 

2008.-2016. aastani Barcelonat tüürinud, kuid nüüd Zeniti juhendav Xavi Pascual oli mõistagi rahul. «Barcelona on hea võistkond, olin kindel, et nad saavad mängu tagasi. Õnneks suutsime kohtumise lõpus kindlamad olla ja eneseusu säilitada,» sõnas ta. 

Tiimi tabas aga üks valus uudis. Vigastada sai põhitsenter Arturas Gudaitis. Lisaks on audis Mateusz Ponitka. «Peame leidma viisi, kuidas reedel vastu pidada,» märkis Pascual.

Veerandfinaalid peetakse kolme võiduni. Barcelona ja Zenit jätkavad madistamist homme.

Täna peetakse kaks kohtumist. Istanbuli Anadolu Efes võõrustab kell 20 Madridi Reali, 21.45 võtab Milano Armani vastu Müncheni Bayerni. Mõlemad kodumeeskonnad juhivad seeriat 1:0. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles