GALERII ⟩ Haavatud Kalev/Cramo peatreener: tänan iga viimast kui mängijat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Vaatamata mitmele olulisele puudujale alistas Kalev/Cramo kodusaalis VTB Ühisliigas viiendat kohta hoidva Nižni Novgorodi. Peatreener Roberts Štelmahers oli hoolealuste üle siiralt õnnelik. 

Juba kohtumise eel oli teada, et teist mängu järjest jääb eemale Janari Jõesaar. Janis Kaufmanis ja Tanel Kurbas anti küll kohtumiseks üles, ent platsile nad ei tulnud. Lisaks sai juba esimesel minutil vigastada Maurice Kemp, keda hiljem oli näha liikumas karkudega. Tema trauma tõsidus veel selgub. 

Sellele vaatamata püsis Kalev külalistega, kes heitlesid Moskva CSKAga (!) põhiturniiri neljanda-viienda koha eest, kenasti sammu. Kuigi viimase veerandaja alguses oldi veel 10-punktilises kaotusseisus, kallutati tugeva lõpuga kohtumine enda kasuks 86:84.

«Oli väga raske mäng, me ei teadnud, mida oodata. Eeldasime, et neil on pikk ja nooruslik koosseis. Meil oli mängu eel rivistusega veidi probleeme, aga tegime väga hea partii. Kõigil on oma mured, aga saime nendega hakkama ja võitsime. Olen selle üle väga õnnelik,» ütles Štelmahers pressikonverentsil. 

Puudujate tõttu avanes võimalus Indrek Sunelikule. Ta piirdus ligi 10 minuti jooksul küll kahe punktiga, ent oli kenasti mängus sees. Peatreener kiitis kogu meeskonda.

«Olen mängijatega väga rahul. Nagu olen öelnud, siis mu tiim koosneb 12, mitte ühest-kahest mängijast. 12 meest on seotud kogu protsessiga ja olen tänulik neile kõigile,» rõõmustas Štelmahers.

Tõsi, ka Nižni Novgorodil oli mitu olulist puudujat. Näiteks jäi eemale võistkonna suurim punktikütt Kasey Shepherd. 

«Kontrollisime suuremat osa kohtumisest. Kahjuks ei suutnud meie noormängija Ilja Platonov lõpus -2 pealt vabavisked 2/2 tabada, sealt läks initsiatiiv Kalevile. Loodan, et noormees mõistab vastutuse kaalu, detailid võivad palju otsustada,» rääkis peatreener Zoran Lukic võtmehetkedest. 

Kalev lõpetab Ühisliiga hooaja pühapäeval võõrsil Kranojarski Jenissei vastu. 10. kohalt pole enam võimalik tõusta ega langeda. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles