VIDEO ⟩ Raieste kandideerib auhinnale Hispaanias, Drell Itaalias

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Baskonia/Facebook

Korvpalli Hispaania meistrivõistlustel Baskonia särgis müttav Eesti koondislane Sander Raieste kuulub 19 kandidaadi hulka, kellest selgub liiga parim noormängija. Itaalia meistrisarjas Pesarot esindav teine meie noor koondislane Henri Drell kuulub sealt kõrgliiga parima noormängija kandidaatide hulka.

22-aastane Raieste on sel hooajal käinud Euroopa tugevaimas rahvusliigas platsil 19 kohtumises, teenides mänguaega keskmiselt seitse minutit. Ta on selle ajaga toonud 1,7 punkti ja 0,7 lauapalli lahingu kohta.

Hispaania meistrivõistluste parima noormängija auhinnale kandideerivad 1999. aastal või hiljem sündinud korvpallurid, kelle keskmine mänguaeg on vähemalt kümme minutit või nad on kaasa teinud minimaalselt pooltes kohtumistes.

Hääletusel loeb ka rahva valik, mis moodustab lõpptulemusest 25 protsenti. Fännidel on võimalik oma lemmikule hääl anda Eesti aja järgi 25. aprilli kella 13ni ning 24 tunni jooksul on võimalik ühelt seadelt anda üks hääl. Rohkem infot leiab SIIT.

Raieste hooaja tipphetked:

Kahel eelmisel aastal on auhinna võitnud praegu Madridi Reali esindav Carlos Alocen, kellele saab hääle anda ka tänavu.

Muide, 20-aastane Drell on NBA ilmselt tunnustatuma draft'i ehk noormängijate valiku eksperdi Jonathan Givony kõige värskemas ESPNis avaldatud 2022. aasta draft'i tabelis 51. kohal. Selle järgi valiks eestlase Atlanta Hawks.

Tõsi, nagu Givony tõdeb, on 2022. aasta draft liiga kaugel, et teha mingisuguseid põhjapanevaid järeldusi. 

Ääremängija Drell on Pesaros särgis teeninud Itaalia meistrivõistlustel mänguaega 22 kohtumises ning on keskmiselt 16 minutiga toonud 5,1 punkti ja 2,4 lauapalli.

Eestlase kõrval kandideerivad Itaalia meistrivõistluste parima noormängija auhinnale Giordano Bortolani, Davide Casarin, Alessandro Pajola ja Gabriele Procida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles