Kuldse Mäe treener Raska: Epp tegi superturniiri!

Ville Arike
, reporter
Copy
Matš on läbi ja Epp Mäe on kuulutatud Euroopa meistriks!
Matš on läbi ja Epp Mäe on kuulutatud Euroopa meistriks! Foto: Kadir Caliskan / UWW

Kehakaalus kuni 76 kg Euroopa meistriks kroonitud maadleja Epp Mäe treener Ahto Raska kiitis hoolealuse tegutsemist terve turniiri vältel, samuti tarka tegutsemist finaalmatšis venelanna Natalja Vorobjovaga.

«Superturniir!» oli Raska esimene emotsioon. «Üldine pilt oli sel võistlusel väga hea.»

Finaal Vorobjova vastu lõppes tulemusega 1:1, Mäele tõi võidu viimasena saavutatud punkt. «Tegemist oli võrdsete vastaste heitlusega, Epul õnnestus matš hästi,» lausus Raska.

«Vorobjovale meeldib jalga rünnata ja paaril korral ta seda ka üritas, aga Epp pareeris need. Tõsi, ka üks enda üritus jäi poolikuks ja see loeti passiivsuseks. Matši teist poolt Epp aga domineeris ja teenis nõnda otsustava punkti,» selgitas treener.

Mäe alustas Varssavis peetavat EMi kindla võiduga aseri Sabira Alijeva üle, poolfinaal prantslanna Cynthia Vanessa Vescaniga möödus juba hoopis pingelisemalt. Ehkki Mäe võitis 4:0, oli matš põnevam kui numbrid näitasid.

«Poolfinaalis hakkavad juba psühholoogilised asjad mängima. Epp oli varem võitnud rea pronksmedaleid, nüüd tahtis ta kindlasti finaali jõuda. Ta kontrollis poolfinaalmatši väga hästi ega lasknud vastasel sisuliselt midagi ette võtta. 4:0 tähendab suhteliselt kindlat võidutulemust,» lausus Raska rahulolevalt.

Mäe kutsuti pärast autasustamist kohe dopingukontrolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles