SÄRAV OLÜMPIAHETK ⟩ Kuidas end keskpäraseks sportlaseks pidav Jaan Talts olümpiavõitjaks tuli

MAAA
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral naaseme Mexico mängudele. 

Jaan Talts on maailma üks kõigi aegade edukamaid tõstjaid, kahekordne maailmameister ja neljakordne Euroopa meister, püstitas oma karjääri jooksul üle 40 maailmarekordi.

Taltsi olümpiadebüüt Mexico City’s 1968. aastal lõppes poolraskekaalus hõbemedalivõiduga, kus eestlasel tuli alla jääda vaid põhjanaaber Kaarlo Kangasniemile.

Maksimalistina tuntud Talts aga jonni ei jätnud, rassis neli aastat eesmärgi nimel tõsta kogusummas sirgetele kätele 600 kg ja võita kuldmedal raskekaalus Müncheni olümpiamängudel. Olümpiavõit tuli, 600 kg jäi aga tegemata.

Talts jääb Taltsiks ka oma edukale karjäärile tagasi vaadates öeldes, et vaatamata oma tiitlivõitudele oli ta siiski keskpärane sportlane. «Ütleme ausalt, selliseid sportlasi on maailmas tuhandeid», sõnas Talts. Ta on meie spordiloos Alfred Neulandi järel teine tõstmise olümpiavõitjaks kroonitud eestlane.

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles