Ogier pääses üle noatera, Horvaatia teed ajasid Evansi pea sassi

Postimees Sport
Copy
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
2021 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Croatia / 22-25 April, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli MM-sarjas esimest korda kalendrisse kuuluvad Horvaatia asfaltteed valmistavad peavalu kõigile. Erandiks pole ka Toyota piloodid.

Jari-Matti Latvala tüüritavale tiimile algas võistlus katastroofiga, sest üldliidri Kalle Rovanperä võistlus lõppes juba mõne kilomeetri järel. Samas kohas võinuks lõppeda ka tiimikaaslase Sebastien Ogier' võistlus, ent ta pääses ehmatusega.

«Olime väga lähedal, et lõpetada samas kraavis, kus Kalle. Teadsime, et see sektsioon on väga libe. Aga üllatusena tuli, et see konkreetne kurv oli teistest veel oluliselt libedam. Paiskusime veidi teelt välja, aga suutsime õnneks tagasi rajale saada ja piirdusime vaid rehvipurunemisega. Kaotsi läksid mõned sekundid,» sõnas hommikupooli kolmandal kohal lõpetanud Ogier, kes kaotab liidrile Thierry Neuville'ile 12,3 sekundit.

«Teisel katsel polnud mul väga palju enesekindlust ja rahulolu seadistuse osas. Pärastlõunal tuleb olukorda parandada. Tegime hommikul mõned muudatused, aga nüüd plaanin tagasi minna selle juurde, mis testidel edu tõi. Loodetavasti kogume kiirust. Pean auto rohkem oma soovi kohaselt liikuma saama.»

Teist kohta hoiab kolmas Toyota piloot Elfyn Evans, kes edestab tiimikaaslast Ogier'd 5 sekundiga. Vaatamata korralikule positsioonile pole waleslane seniste esitustega väga rahul. «Segased tingimused, segane pidamine, segased tunded. Kõik on üsna segane. Pole olnud sugugi lihtne,» alustas ta.

Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

«Ma ei usu, et siin oleks õiget või valet rehvivalikut, väga raske öelda, mis olnuks parim. Ma ei tundud end oma valikuga just eriti mugavalt. Kõik katsed olid omamoodi rasked. Kuigi kurvid võisid tunduda identsed, oli pidamine igal pool erinev.»

Horvaatia ralli jätkub kell 16.01 ja sellel saab silma peal hoida siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles