FOTO ⟩ Tasmaanias hukkus kolm rallisõitjat

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: DANIEL SORABJI/AFP/SCANPIX

Targa rallil Austraalias, Tasmaania saarel hukkus nädalavahetusel kolm rallisõitjat. Kohalikud võimud on algatanud uurimise ning tahavad muuta võistlust tulevikus ohutumaks.

Traagilise ralli esimene ohver oli 68-aastane Shane Nevin, kes sõitis reedel oma 1979. aasta Mazda RX-7ga teelt välja ja veeres üle katuse. Nevini kaardilugeja Glenn Evans pääses õnnetusest vigastusteta.

Järgmisel päeval sõitsid 68-aastane Leigh Munday ja 58-aastane Dennis Neagle oma 2019. aasta Porsche 911 GT3ga teelt välja vastu puud. Mõlemad mehed hukkusid sündmuskohal.

Pealtnägijate sõnul tõusis Porsche enne puuga kokkupõrget õhku ning maandudes kaotas juht auto üle kontrolli. «Järgmisel minutil kostis nagu plahvatus, mis kajas kõikjal,» kommenteeris pealtnägija kokkupõrkele järgnenud häält.

Targa ralli on omanäoline maratonralli, mille pikkus on 2000 km. Tänavune võistlus algas juba 19. aprillil. Austraalia autospordiliidu tegevjuht Eugene Arocca sõnul on kokku kutsutud uurimiskomisjon, mis loodab toimunud avariide põhjustele valgust heita.

Tasmaania rallit on peetud viimased 26 aastat ning varem on seal hukkunud kaks võistlejat. 2013. aastal sõitis Porschega puusse John Mansell ja 1996. aastal hukkus avariis kaardilugeja Ian Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles