LeBron Jamesi korvpallikaart müüdi maailmarekordit korranud summa eest

Siim Kaasik
, reporter
Copy
LeBron James.
LeBron James. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports/Scanpix

Haruldane LeBron Jamesi korvpallikaart müüdi maailmarekordit tähistava 5,2 miljoni dollari ehk 4,3 miljoni euro eest.

Kõnealune kaart pärines Jamesi 2003. aasta debüüthooajast, mil ameeriklane mängis Cleveland Cavaliersi eest. Kokku läks kõnealuseid kaarte ringlusesse 23 tükki.

«Neid kaarte on väga vähe järele jäänud ning nõudlus kasvab päev-päevalt. See kaart on spordikaartide investeeringute juveel,» kirjutas spordikaartide müügi platvorm PWCC.

Vaid korra varem on mõne spordikaardi eest nii palju makstud. Selle aasta jaanuaris osteti korvpalluri Mickey Mantle 1952. aasta debüüthooaja kaart täpselt sama summa eest.

36-aastast Jamesi peetakse läbi aegade üheks paremaks korvpalluriks. Ta on kolme erineva klubiga võitnud kokku neli NBA meistritiitlit. Kaks korda aitas ta NBA tšempioniks Miami Heati, korra Cavaliersi ja Los Angeles Lakersi. Viimases klubis mängib ta ka täna.

17 korral NBA tähtede mängule valitud James on Kareem Abdul-Jabbari ja Karl Malone’i järel NBA kõigi aegade punktiviskajate edetabelis kolmas.

Viimastel kuudel on spordikaartidega tehtud teisigi suuri tehinguid. Kuu alguses müüdi seitsmekordse NFLi meistri Tom Brady autogrammiga debüüthooaja kaart  2,25 miljoni dollariga (1,8 miljonit eurot). Kobe Bryanti haruldane debüüthooaja kaart osteti märtsis 1,795 miljoni dollariga (1,48 miljoni eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles