Mercedes sai Bottase vormelivrakki uurides hea uudise

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Valtteri Bottas puruks sõidetud vormel, kust Mercedes hea uudise avastas.
Valtteri Bottas puruks sõidetud vormel, kust Mercedes hea uudise avastas. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Mercedese vormelimeeskond sai viimaks ometi veidi häid uudiseid, kui Valtteri Bottase avariilise masina lähemal uurimisel selgus, et vormeli jõuallikas ei saanudki suurel kiirusel toimunud õnnetuses tõsiselt kannatada. 

Üle-eelmisel nädalavahetusel Itaalias peetud vormel 1 etapil põrkusid Bottas ja George Russell (Williams) väga suurel kiirusel kokku ning mõlemad katkestasid. Soomlasest mööduda üritanud 23-aastane Russell kaotas masina üle korraks kontrolli ja tabas seejärel Mercedese vormelit.

Eelmise nädala lõpus ilmnes, et kõnealune avarii läheb Mercedese jaoks väga kalliks, vormeli parandamise esialgseks maksumuseks hinnati umbes 1,15 miljonit eurot.

Arvestades, et kogu hooaja peale on meeskonnal auto arendamiseks ette nähtud 120 miljonit eurot, tõusis seejärel päevakorda küsimus, kas Mercedesel tuleb seetõttu mõnest teisest arendustlööst loobuda. Viimases usutluses Motorspordile kinnitas meeskond, et nii hullud asjad siiski pole, kuid lisati, et teist säärast avariid nad enam tänavu endale lubada ei saa. 

Tulles tagasi jõuallika juurde, mis avariis terveks jäi, siis see on positiivne uudis nii Mercedese - kes säästab taas veidi mammonat - kui ka Bottase enda jaoks. Nimelt on F1-sõitjatel lubatud hooaja peale kasutada ainult kolme mootorit ning kui Imola ringrajal kõvasti vorpida saanud jõuallikas on tõesti töökorras, saab seda järgmistel etappidel ikkagi kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles