Blogi ⟩ Uue treeneriga Kontaveit teenis Madridis raske võidu

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit eile Madridis trenni tegemas.
Anett Kontaveit eile Madridis trenni tegemas. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eelmisel nädalal treenerit vahetanud Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) alistas kõrgetasemelise Madridi WTA-turniiri avaringis serblanna Nina Stojanovici (WTA 88.) 7:6 (4), 7:5.

Eestlanna jäi kohe avageimis murdega taha, kuid suutis sellest õnneks kärmelt taastuda. Kuuendas geimis pääses omakorda murdega peale Kontaveit, kuid geim hiljem oli taas seis tasa.

Seejärel, seisul 4:4, suruti eestlannal tõsiselt selg vastu seina. Ta kaotas oma servi (4:5), kuid suutis kohe vastu murda (5:5). Seejärel kordus sama: eestlanna jäi 5:6 kaotusseisu, kuid suutis nobedalt vastu murda ning avaseti kiiresse lõppmängu suunata. Seal jäi peale viimaks Kontaveidi tahe.

Teine sett algas sealt, kus esimene lõppes ehk murretelainelt. Kontaveit sai avageimis eelise, kuid ei suutnud seda hoida. Seejärel, viiendas geimis, õnnestus eestlannal taas murdega peale saada.

Seisul 5:4 oli eestlannal vastase servil kasutada ka kolm matšpalli, kuid need õnnestus Stojanovicil tõrjuda. Seejärel andis Kontaveit küll oma pallingugeimi ära, kuid kohe järgmises geimis õnnestus tal tagasi murda. Eduseisul 6:5 sai Kontaveit seega kasutada matšpalle oma servil ning viiendaga õnnestus tal keeruliseks kujunenud mäng viimaks lõpetada.

Järgmises ringis ootab eestlannat ees Kreeka tennisist Maria Sakkari (WTA 19.), kes oli avaringis 0:6, 6:1, 6:4 üle Amanda Anisimovast (WTA 38.).

Kohtumise käekäiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

WTA-turniiridel pole Kontaveit läbi kvalifikatsioonikadalipu Madridis põhitabelisse pääsenud Stojanoviciga varem vastamisi läinud, kuid 2017. aasta Fed Cupi raames siiski kohtuti ja siis jäi 6:2, 7:5 peale Kontaveit. 

24-aastane serblanna karjääri kõrgeim edetabelikoht pärineb tänavu märtsist, kui ta paiknes WTA 81. real. Sellest ei tasu ennast aga automaatselt petta lasta, sest viimasel Miami turniiril oli Stojanovic näiteks üle Heather Watsonist (WTA 69.) ja Julia Putintsevast (WTA 30.), enne kui pidi kolmandas ringis andma loobumisvõidu Naomi Osakale.

Kindlasti on Eesti tennisesõpradel huvitav vaadata, millist mängu näitab Kontaveit, sest tallinlanna teatas eelmisel nädalal, et lõpetab ligemale kolm aastat kestnud koostöö britt Nigel Searsiga. Madridis abistab Kontaveiti NSV Liidu meistrivõistlustelt ühe medali võitnud ja 15 korda Eesti meistriks tulnud Ain Suurthal, kes andis nädala alguses Postimehele ka pikema usutluse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles