VIDEO ⟩ Inimkalkulaator Vips jahmatas tiimikaaslast

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

F1-sarjast astme võrra madalamal F2-tasemel sõidavad tänavu Hitechi ridades eestlane Jüri Vips ja uusmeremaalane Liam Lawson. Hitechi YouTube'i kanalile postitatud video abil on võimalik noormeestega veidi lähemalt tuttavaks saada.

Nimelt said fännid neile küsimusi esitada ning vastuse leidis vähemalt üks igavikuline küsimus: kas ananass käib ikka pitsa peale või mitte? Selgus, et nii Vips kui ka Lawson võivad säherdust pitsat küll süüa, kuid nende hinnangul ananass pitsa peale ei kuulu.

Üks fänn uuris, kas Vips on Lawsonile eesti keelt õpetanud. «Ei ole, aga kui kuulen teda telefoniga rääkimas, tundub iga sõna mulle täpselt samasugusena,» vastas maakera kuklapoolelt pärit vormelitalent.

Hiljem paluti neil öelda naljakas sõna oma emakeelest. Vips märkis õigesti, et välismaalastele on iga eestikeelne sõna naljakas, kuid soostus eesti keeles ütlema «Liam on aeglane». Lawson uuris, mida see tähendas, Vips vastas inglise keeles: «Et sa oled väga kiire.»

Ootuspäraselt paluti Vipsil lahendada tehe, millega sai 20-aastane eestlane hoobilt hakkama. 13 745 + 16 165 on 29 910 ning seda meie mees ka teadis. Nagu videost näha, oli Lawson tiimikaaslase võimest välgukiirusel arvutada šokeeritud, ehkki kunagi inimkalkulaatoriks tituleeritud Vipsi jaoks polnud tehe põrmugi keeruline.

Hitechi meestelt uuriti ka nende eeskujude kohta ning Vipsi sõnul oli tema esimene ja seni ainus iidol parajalt üllatav. «Nyck de Vries. Sõitsin esimese kardihooaja 11-aastasena ja ta oli kardis maailma parim,» selgitas eestlane. Kui Vips on jõudnud F2-sarja, siis 26-aastane hollandlane kihutab elektrivormelitega Formula E-s. Lisaks on ta Mercedese F1-tiimi testi- ja varusõitja.

Vaata videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles