Video ⟩ Vaata, kuidas jalgpallistaar Suarez kodakondsuseksamil kõiki pettis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Scanpix

Eelmisel suvel seisis Uruguay ründetuus Luis Suarez fakti ees, et tal tuleb leida endale uus koduklubi. Kuigi lõpuks maandus edurivimees Madridi Atleticosse, kelle ridades on ta virutanud 33 mänguga 19 väravat, siis enne seda oli tal laual ka Torino Juventuse variant.  

Itaalia hiid tundis Suareze palkamise vastu tõsiselt huvi, kuid selle jaoks oli neil vaja natukene improviseerida. Nimelt kehtib Saapamaal reegel, mille kohaselt tohib ühe hooaja jooksul liituda kõrgliigatiimiga ainult kaks pallurit, kellel pole Euroopa Liidu liikmesriigi kodakondsust.

Kuna Juventus oli juba varem soetanud brasiillasest poolkaitsja Arthur Melo ja ameeriklase Weston Mckennie, siis olidki nad olukorras, kus Suareze enda leeri meelitamine polnud esmapilgul võimalik. 

Nimelt oli Suarezel tol hetkel ette näidata vaid Uruguay pass, kuid tänu oma abikaasale Sofia Balbile, kel on taskus ka Itaalia oma, avaldas ründaja soovi võtta Itaalia kodakondsus. 

Nii käiski ründetuus Perugias spetsiaalselt kodakondsuseksamit tegemas ning sooritas ka keeletesti kenasti B1 tasemele. Lõpuks jäi üleminek siiski ära. Ametlikult põhjendati seda passi liiga pika ootejärjekorraga, kuid tegelikkuses oli see hädavale, varjamaks veelgi suuremat pettust. 

Nimelt ilmnes hiljem, et Suareze eksam oli täielik kokkumäng: uruguaylane oli kõikidest eksami teemadest varem teadlik ning ka tema reaalne keeletase oli tunduvalt nigelam.

Nüüd on päevavalgust näinud video, kust on näha, kui «aus» Suareze eksam tegelikult oli.

Kui Suarez pidi säärase pettuse eest maksma «kõigest» pooleli jäänud üleminekuga, siis teda vastu võtnud eksamineerija, Perugia ülikooli professor Lorenzo Rocca saadeti koguni aastaks trellide taha. Ameti pani maha ka Rocca vahetu ülemus, Perugia ülikooli välisõpilaste dekaan Giuliana Grego Bolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles