Räikköneni otsekohesus ajas F1-maailma taas naerma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Legendaarsel Kimi Räikkönenil paluti tänavuse Portugali GP eel meenutada mullust võistlussõitu ning mõistagi ei jäänud jäämees vastust võlgu.

Meenutagem siinkohal, et Alfa Romeod tüüriv Räikkönen alustas eelmise aasta Portugali GPd 16. kohalt, kuid tegi imelise stardi ning leidis ennast teise ringi lõpuks juba kuuendalt kohalt. Paraku ei õnnestunud tal sellest positsioonist kinni hoida ning ruudulipu alt sõitis ta läbi 11nda mehena. 

«Kui sageli olen seda sõitu vaadanud? Mitte väga, kui nüüd aus olen. Minu poeg on seda vaadanud küll korduvalt, see on kindel, kuid ma võtsin ise sellest ju osa, seega tean täpselt, kuidas sõit kulges,» sõnas Räikkönen endale omase jäise huumoriga. 

«Tolles sõidus olid veidi omapärased tingimused. Vahetult enne sõitu sadas veidi, aga meil polnud võimalik rehve vihma omade vastu ära vahetada. Sellest sõidust ei jäänud meile kokkuvõttes ju midagi näppude vahele: jäin esimesena punktidelt välja. Seega võinuks asjad kõvasti paremini õnnestuda. Ma vahetanuks selle esimese ringi meeleldi punktikoha vastu,» sõnas laupäevases kvalifikatsioonis 15. aega näidanud soomlane.

Räikköneni imeline start 2020. aasta Portugali GP-le:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles