Laskesuusatamine muudab ühe ala formaati

Postimees Sport
Copy
Seni pole supersprinti veel MK-sarjas katsetatud, kuid IBU loodab seda millalgi muuta.
Seni pole supersprinti veel MK-sarjas katsetatud, kuid IBU loodab seda millalgi muuta. Foto: EIBNER/Benjamin Soelzer via www.imago-images.de/imago images/Eibner/Scanpix

Rahvusvaheline biatloniliit IBU kavatseb muuta supersprindi võistlusformaati.

Supersprinti pole varasemalt küll MK-sarjas veel kasutusele võetud, kuid seda on katsetatud madalamal tasemel, näiteks IBU Cupil. Kuigi algselt pidi see olema kavas möödunud hooaja Holmenkolleni MK-etapil, siis see lükati edasi, sest sellele plaaniti muutusi.

Nüüd kirjutab Prantsusmaa väljaanne Nordic, mis uudset formaati ees ootab. Näiteks suurendatakse ringi suurust ühelt kilomeetrilt 1,5 kilomeetri peale. See tähendab, et kvalifikatsioonis sõidetakse kokku 4,5 kilomeetrit ja finaalis 7,5 kilomeetrit.

Lisaks ei ole sportlastel võimalik kasutada lisapadruneid, vaid tuleb pärast eksimust minna 75 meetrisele trahviringile. Algselt oli supersprindis plaanis teha naiste ja meeste kvalifikatsioonid otse üksteise järel ja siis kohe finaal, siis nüüd sellest plaanist on samuti loobutud.

Tõenäoliselt katsetatakse uuenduskuuri saanud formaati enne IBU Cupil või juuniorite tasemel ja siis võib seda näha alles MK-etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles