VIDEO ⟩ Sabonis aitas koduklubi NBAs võimsa rekordini

Christopher Krutto
Copy
Domantas Sabonis vedas Indiana Pacersi võimsa tulemuseni.
Domantas Sabonis vedas Indiana Pacersi võimsa tulemuseni. Foto: Sue Ogrocki/AP/Scanpix

Indiana Pacers püstitas läinud ööl NBAs 152:95 võidumängus Oklahoma City Thunderi vastu rekordi. Nad on nüüd kõige suurema võidu teeninud võõrsil mänginud meeskond liiga ajaloos.

Võimsalt alustanud Pacers võitis avaveerandi 42:29 ja viskas vahemalt 40 punkti ka kahel järgmisel veerandil. Meeskonna parimaks skoorikütiks tõusis Doug McDermott, kuid suurimat rolli võidus mängis leedukas Domantas Sabonis.

Leedu korvpalitäht viibis platsil 29 ja pool minutit ja viskas selle jooksul 26 punkti, korjas 19 lauapalli ja jagas 14 resultatiivset söötu. Teda toetas 25 punktiga veel Caris Levert.

Oklahoma City parimaks korvikütiks oli Moses Brown 16 silmaga.

57-punktiline võit tähistab NBA rekordit suurimat võõrsilmeeskonna poolt saadud võitu. Varasemalt kuulus see rekord Boston Celticsile, kes alistasid 2018. aastal Chicago Bullsi 56 punktiga (133:77). Kusjuures Pacers oleks võinud veel võimsama rekordi püstitada, sest kohati oli nende edu Oklahoma vastu lausa 67 silma.

NBA absoluutne võidurekord kuulub Cleveland Cavaliersile, kes alistas 1991. aastal koduväljakul 148:80 Miami Heati. Kahe tiimi punktivaheks jäi 68 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles