Maailmameistrivõistluste korraldamiseks puudub konkurents

Karl-Joosep Küngas
Copy
Viimati jagati põhja talialade MM-medaleid Saksamaal Obersdorfis. Kuue aasta pärast võisteldakse suure tõenäosusega Rootsis Falunis.
Viimati jagati põhja talialade MM-medaleid Saksamaal Obersdorfis. Kuue aasta pärast võisteldakse suure tõenäosusega Rootsis Falunis. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Põhja suusaalade maailmameistrivõistlused toimuvad 2027. aastal suure tõenäosusega Rootsis. Seda ilmselgel põhjusel, et nemad olid ainsad, kes oma kandidatuuri üldse Rahvusvahelisele suusaliidule esitas.

Oma kandidatuuri esitamise tähtajaks oli tänavuse aasta 1. mai. Kui Rootsi alaliit saatis oma sooviavalduse juba eelmise nädala alguses, siis rohkem neid FISile ei tulnudki. See on viimaste aastate jooksul esmakordne nähtus, kuna enamasti heitlevad ikkagi kolm või neli riiki korraldusõiguste eest.

«Rootsi suusaliit on väga kogenud ja väärt oskustepagasiga sääraste ürituste korraldamisel. Oleme seda näinud juba aastaid ja ilmselt veel pikas tulevikus samuti. Nüüd soovime end veelgi kõrgemale tasemele viia ja koostöös Faluni vallaga viimase peal võistlus teieni tuua,» tõdes Rootsi alaliidu juhataja Karin Mattsson.

Lõplik otsus 2027. aasta MMi kohta langetatakse FISi kongressil 2022. aasta mais. Viimati korraldasid rootslased maailmameistrivõistlusi kuus talve tagasi.

Järgmised maailmameistrivõistlused toimuvad 2023. aastal Sloveenias Planicas ning sellest veel kaks aastat edasi Norras Trondheimis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles