Rumala vea tõttu katkestanud Räikkönen võttis süü endale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kimi Räikköneni tööpäev Portugali GP-l jäi lühikeseks.
Kimi Räikköneni tööpäev Portugali GP-l jäi lühikeseks. Foto: Xavi Bonilla via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Vormel 1 Portugali etapi juba teisel ringil katkestanud Kimi Räikkönen raputas endale tuhka pähe.

41-aastane soomlane tõusis stardiga kahe koha võrra 13. positsioonile, kuid rikkus ilusa alguse rumala vea tõttu. Teist ringi alustades sõitis ta stardisirgel tagant otsa Alfa Romeo tiimikaaslasele Antonio Giovinazzile ning lõhkus auto esitiiva selliselt, et see jäi tema vormeli alla kinni ning muutis auto juhitamatuks.

«See oli minu süü. Vaatasin ühte asja oma roolil. Muutsin eelmises kurvis ühte lülitit valesti ning pidin seda uuesti muutma, kuid sõitsin talle hoopis tagant sisse. Ilmselgelt oli see minu viga,» selgitas F1 sarja kogenuim piloot.

Kui Räikkönen oli sunnitud võistluse katkestama, siis Giovinazzi suutis jätkata ning lõpetas 12. kohaga. «Õnneks jäi meil rehv terveks ning pärast seda intsidenti tegin puhta sõidu,» lausus Giovinazzi.

Portugali etapi võitis Mercedese piloot Lewis Hamilton. Teine oli Red Bulli sõitja Max Verstappen ning kolmas jällegi Mercedese mees Valtteri Bottas.

Kolme etapi järel juhib Hamilton 69 punktiga. Verstappenil on 61, Lando Norrisel (McLaren) 37 ning Bottasel 32 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles