Kas salateenistus päästis Keenia spordi või on tegu hollywoodiliku vandenõuteooriaga?

Christopher Krutto
Copy
Keenia esindus 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Pilt on illustratiivne.
Keenia esindus 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Pilt on illustratiivne. Foto: ROB SCHUMACHER/Rob Schumacher-USA TODAY Sports/Scanpix

Keenia salateenistus pidas kinni Elias Kiptumi, keda süüdistatakse konspiratsioonis, mille eesmärgiks oli riigi sportlaste olümpiamängudelt kõrvaldamine.

Keenia salateenistus andis aprilli lõpus teada, et on pidanud kinni Kiptumi, kes väidetavalt oli osa rahvusvahelisest vandenõust, mille eesmärgiks oli Keenia sportlaste olümpiamängudelt kõrvaldamine.

Keenia salateenistuse direktori George Kinoti sõnul võltsis Kiptum koos kaasosalistega dokumente, mille eesmärk oli jätta mulje riiklikust dopingusüsteemist ja seeläbi Keenia sportlased Tokyo olümpiast eemale jätta, vahendab kohalik leht The Star.

«Võltsitud dokumente, millele olid väidetavalt allkirjad pannud Keenia antidopinguagentuuri ja kergejõustikuliidu ametnikud, jagati Euroopa ajakirjanikele, kes olid osa konspiratsioonist,» seletas Kinoti.

Kiptumile esitati 12 erinevat süüdistust, kuid ta on need kõik tagasi lükanud. Portaal Athletics Illustrated tõi välja, et ilmselt on siiski tegu Keenia salateenistuse valega, et päästa riigi reputatsiooni, mida on viimasel ajal tabanud mitmed dopinguskandaalid. Lisaks võrreldi seda konspiratsiooni filmitööstusega.

Hetkel on Keenial kõige rohkem dopingukeeldudega sportlaseid ja vaid riikliku dopingusüsteemiga vahele jäänud Venemaal on rohkem sportlaseid, kes ei tohi rahvusvahelisel võistlustel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles