Kas Peterburi Zenit suudab teha Euroliiga ajaloo suurima üllatuse?

Toimetas Ville Arike
Copy
Kas Xavier Pascual suudab tüürida Zenidi Euroliiga poolfinaali?
Kas Xavier Pascual suudab tüürida Zenidi Euroliiga poolfinaali? Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalis on täna käes otsustav päev, viienda mänguni jõuti koguni kolmes paaris. Poolfinaali on seni jõudnud ainult Moskva CSKA.

Ehkki kolm edasipääsejat on veel lahtised, on kõige rohkem pilke pööratud Barcelona poole, kus kohalik klubi võtab vastu Peterburi Zenidi. Šarunas Jasikeviciuse juhendatav ja staaridest kubisev Barcelona võitis põhiturniiri, ent veerandfinaalmatšis on Xavier Pascuali juhendatav Zenit osutanud vaatamata mitme põhimängija vigastustele võrdset vastupanu.

Tasub meenutamist, et Pasqual tüüris 2010. aastal just Barcelona Euroliiga võiduni ning aastatel 2018-2020 kuulus selle Kataloonia klubi ridadessse praegune Zenidi mängujuht ja -mootor Kevin Pangos. Mõlemal on tõestamiseks motivatsiooni rohkem kui kuhjaga.

Zenit võitis seeria neljanda mängu kodusaalis 74:61, hoides mänguniite algusest lõpuni. Barcelona ideed hakkasid tolles mängus otsa lõppema, endiselt mängis kahvatult suure raha eest NBAst kodumaale meelitatud Nikola Mirotic. Jasikevicius võttis meeskonna kehva valmisoleku süü enda peale. On huvitav näha, mida on meeskondadel pakkuda tänases otsustavas kohtumises.

Zenit teeks võidu korral ajalugu, sest kolme võiduni peetavates seeriates pole Euroliigas veel kaheksanda asetusega tiim suutnud põhiturniiri võitjat alistada. Venemaa meediakanalid pelgavad enim aga seda, et Barcelona saab kohtunikelt tuge.

Kahe mängu vahel peeti ka psühholoogilist duelli. Nimelt pääses Barcelona eelmisel nädalal Peterburist lendama alles kolmandal katsel, 16-tunnise hilinemisega. Kohe pärast seda algasid jutud viienda mängu edasilükkamisest, kusjuures initsiatiiv tuli väidetavalt Euroliigalt!

Zenidi rütmist väljalöömine ei õnnestunud. Vahele astus range koroonaprotokoll, mille kohaselt oli Venemaa klubi Hispaaniasse saabumise protsess kindlalt reglementeeritud ja mängu nihutamine välistatud.

Mäng Barcelona - Zenit algab kell 22. Kell 19.45 alustavad Istanbuli Anadolu Efes - Madridi Real ja kell 21.45 Milano Armani - Müncheni Bayern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles