Tippjalgpalluri surma uurimine tõi päevavalgele karmid väited: politsei tappis ta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Uurimise all olevad endised korrakaitsjad Benjamin Monk (paremal) ja Mary Ellen Bettley-Smith.
Uurimise all olevad endised korrakaitsjad Benjamin Monk (paremal) ja Mary Ellen Bettley-Smith. Foto: Array/ SWNS/Scanpix

Inglismaal käib praegu kohtuprotsess seoses endise Premier League'i jalgpalluri Dalian Atkinsoni surmaga. Täna öeldi tunnistajapingis välja ka karm väide, et selles kõiges on süüdi politsei.  

2016. aasta 15. augustil surnud Atkinsoni kohtuprotsessis on esitatud süüdistus politseinik Benjamin Monkile seoses tapmisega. Endine korrakaitsja on kõiki süüdistusi seni eitanud, kuid täna toodi tunnistajapinki inimene, kes tõi päevavalgele šokeerivad faktid. 

Nimelt sai kohtusaalis täna kuulda, kuidas Monk kasutas Atkinsoni peal elektrišokirelva 33 sekundit ehk kuus korda kauem, kui lubatud. Lisaks ilmnes, et sel ajal, kui jalgpallur liikumatult maas lebas, virutas Monk kaks korda talle vastu pead. Löögid olid lausa nii tugevad, et Atkinsoni otsaette jäid politseiniku saapapaelade jäljed.

Korrakaitsja Monk reageeris viis aastat tagasi koos paarilise Mary Ellen Bettley-Smithiga väljakutsele, milles öeldi, et tänaval on üks imelik mees, kes karjub. Selleks meheks osutus siis endine tippjalgpallur Atkinson. 

Kohale jõudnuna helistasid korrakaitsjaid uksekella, aga kui sellele vastas hüsteeriliselt käitunud ja ennast Messiaseks kutsunud Atkinson, otsustas politseinik Monk kasutada elektrišokirelva, mis aga ebaõnnestus. 

Selle peale muutus Atkinson veelgi agressiivsemaks ning ta hakkas politseinikele lähenema. Korrakaitsja Monk kasutas seejärel uuesti elektrišokirelva, kuid taas ebaõnnestunult. Vahepeal oli Atkinson jõudnud purustada juba ukseklaasi ning kippus politsinikele kallale. Tema suunas saadeti teele kolmaski elektrišokilaeng, mis töötas ning Atkinson kukkus seejärel maha.  

Seejärel tegi Monk kaks viidatud jalalööki ning tema paariline Bettley-Smith olevat ohvrit ka kumminuiaga töödelnud. 

Mõlemad korrakaitsjad, kes kohtu teada olid toona omavahel suhtes, on süüdistusi eitanud. Nende kaitsjad väidavad, et pöörastunud Atkinson ei kontrollinud ennast ning oli ohtlik nii endale kui ka teistele. 

Kohtupidamine antud teemal veel jätkub. 

48-aastaselt surnud Atkinson oli omal ajal andekas jalgpallur. Esimesed profisammud tegi ta 1985. aastal Ipswich Towni ridades ning hiljem jõudis ta kanda veel ka Sheffield Wednesday, Real Sociedadi, Aston Villa, Fenerbahce, Metzi, Manchester City, Al-Ittihadi, Daejon Citizeni ja Jeonbuk Hyundai Motorsi särki. Karjäärile tõmbas ta joone alla 2001. aastal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles