Lapseootele jäänud Wimbledoni tšempion tõmbas karjäärile joone alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Barbora Strycova (vasakul) koos Hsieh Su-weiga.
Barbora Strycova (vasakul) koos Hsieh Su-weiga. Foto: www.imago-images.de/imago images / Colorsport / Scanpix

Tunamullu Wimbledoni tenniseturniiri naispaarismängu koos Hsieh Su-weiga kinni pannud tšehhitar Barbora Strycova teatas, et lõpetab profikarjääri.

35-aastase valgepalluri suurimad saavutused pärinevadki paarismängust: ülejäänud slämmiturniiridel jäi tal võidutrofee küll saamata, aga Austraalia lahtistel jõudis ta naispaarismängus mullu finaali, US Openil ja Roland Garros'l jõudis ta parimal juhul poolfinaali.

2019. aasta suvel oli ta paarismängus korraks ka maailma esinumber ning karjääri jooksul triumfeeris kokku 31 WTA-turniiril. 

Üksikmängus jäi tšehhitari karjäär veidi tagasihoidlikumaks. WTA-turniirivõite kogunes «vaid» kaks (2011 Quebec ja 2017 Linz) ning suure slämmi turniiril jõudis ta parimal juhul poolfinaali. Maailma edetabelis jäi tema parimaks kohaks 16., mille saavutas 2017. aasta jaanuaris. 

Lisaks võib Strycova auhinnakapist leida ka Rio olümpia pronksmedali, mille saavutas ta samamoodi naiste paarismängus koos Lucie Šafářovága.

Strycova karjäärilõpetamise põhjus on aga ilus: nimelt avalikustas ta märtsis, et ootab last. Uus ilmakodanik peaks sündima tänavu aasta lõpus. Pärast seda loodab tšehhitar veel ühe hüvastijätuvõistluse teha. Meelispaigana on ta nimetanud Wimbledoni turniiri, kuhu ta loodab 2022. aastal teenida vabapääsme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles