Galerii ⟩ Pärnu Sadam kindlustas ajaloolise finaalkoha

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo sai teada oma tänavuse finaalivastase. Selleks on Pärnu Sadam, kes oli poolfinaalseeria kolmandas kohtumises Rapla Avis Utilitasest üle 67:60 ning pääses nõnda klubi ajaloos esimest korda Eesti meistrivõistlustel finaali. 

Mängule 0-2 kaotusseisus tulnud Rapla võitis avaveerandi 21:16 ning ka poolajal olid külalised veel 36:32 peal. Kolmandal veerandajal tuli Pärnu aga tagasi mängu ning läks viimasele neljandikule vastu omakorda 47:45 eduseisus. 

Viimase veerandaja alguses haaras Rapla Sven Kaldre kaugvisete abil taas initsiatiivi, kuid lõpusireeni lähenedes muutus mõlema meeskonna mäng kõvasti närvilisemaks. Paremini õnnestus pea külmana hoida võõrustajatel, kes ka ette pääsesid. 

Kaldrel oli võimalik 30 sekundit enne lõppu 60:63 seisul veel kolmese joone tagant jahtida viigikorvi, kuid tema üritus ei tabanud. Seejärel käis vabaviskejoonel Mihkel Kirves, kes ei eksinud ja viis Pärnu ette juba 65:60. Kuna Rapla ei tabanud ka järgmisel rünnakul, lõpetasidki kohtumise sisuliselt Märt Rosenthali vabavisked, mis tegid lõppseisuks 67:60. 

Võitjate parimana viskas Edon Maxhuni 14 punkti, Robert Valge ja Linards Jaunzems toetasid teda 10 sangaga. Kaotajate tulemuslikuim oli Brandon Childress 12 punktiga.

Finaali pääsemisega kindlustas Pärnu Sadam ka oma ajaloo parima tulemuse Eesti meistrivõistlustel. Varasemast ajaloost on võistkonnal ette näidata kõigest üks auhinnaline koht, kui 2018-19 hooaeg lõpetati pronksiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles