Ratasepa uus väljakutse võtab kogenudki jooksuhuntidel silme eest kirjuks, kuid Guinnessi rekordite raamatut see ei huvita

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Ultrasportlane Rait Ratasepp võtab endale eesmärgiks joosta 20 maratoni kümne päevaga ning kõik alla kolme tunni.

Kui mullu läbis Ratasepp 20 maratoni 20 päevaga ning mõistagi kõik alla kolme tunni, siis nüüd tegi ta ajaraami kitsamaks. «Kui eelmine kord oli mul taastumiseks 21 tundi, siis sel korral jääb ühest maratonis taastumiseks 4 – 4,5 tundi ja teisest kuskil 10 – 11 tundi,» selgitas Ratasepp.

Kõik maratonid algavad ja lõppevad Tartus Raadi Terminali tanklas. Hommikusi maratone plaanib ta alustada kell 10 ja õhtuseid kell 16. Esimene start on 25. mail.

Esmaspäeval läbis Ratasepp proovimaratonid. Hommikuse jooksu aeg oli 2:53.15 ja õhtuse oma 2:52.15. Keskmine pulss jäi mõlemal puhul alla 140. Järgmisel päeval jooksis ta 11 km, et aru saada, kuidas kaks maratoni tema kehale mõjusid. «Füüsiliselt probleeme ei olnud,» kinnitas ta.

Ratasepa sõnul on tema seekordne katsumus ainulaadne. «Ei tea, et keegi oleks seda teinud. Vaevalt, et keegi seda ka põlveotsas oleks teinud. Kui keegi oleks seda teinud, siis oleks see kuhugi ka välja levinud,» lausus ta.

Ultrasportlane soovis väljakutse jäädvustada ka Guinnessi rekordite raamatusse, kuid sellest asja ei saanud. «Mul hakkab nendesse usk ära kaduma. Ei tasu unustada, et Guinnessi rekordid on välja kasvanud raamatu müügist. Ma pakkusin neile selle idee välja, aga nende sõnul pole see aktsepteeritav. Põhimõtteliselt toob neile raha sisse, kui üritus toimub ühe päeva sees,» lausus ta.

Pikemalt on võimalik Ratasepa järgmisest väljakutsest lugeda homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles