UEFA kaalub osa Superliiga klubidele kehtestada kaheaastast võistluskeeldu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Madridi Reali euroteekond lõppes eile Meistrite liiga poolfinaalis. Pole välistatud, et uuesti Meistrite liigas näeb neid alles mõne aasta pärast.
Madridi Reali euroteekond lõppes eile Meistrite liiga poolfinaalis. Pole välistatud, et uuesti Meistrite liigas näeb neid alles mõne aasta pärast. Foto: NEIL HALL/EPA

UEFA kaalub kehtestada nendele klubidele, kes pole end jätkuvalt Superliigast distantseerinud, kaheaastast eurosarjade keeldu.

ESPNi andmetel on Superliiga 12 asutajaklubist seitse olnud UEFAga viimase kümne päeva jooksul ühenduses ning jõudnud organisatsiooniga kokkuleppele. Nendeks on kõik kuus Inglismaa klubi – Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal ja Tottenham – ning Hispaania klubi Madridi Atletico. Ka Milano Inter peab UEFAga läbirääkimisi, kuid pole veel kokkuleppele jõudnud.

Superliigale pole selga keeranud Madridi Real, Barcelona, Juventus ja AC Milan. Need klubid on veendunud, et nende positsioon on piisavalt tugev, et vältida UEFA distsiplinaarkaristust.

Eelmisel nädalal juhtis UEFA president Aleksander Ceferin tähelepanu põhikirja punktile 51, mis keelab klubidel ilma UEFA nõusolekuta liite moodustada.

Ceferini sõnul tuleb karistada kõiki Superliiga asutajaklubisid, kuid Inglismaa klubid võivad pääseda leebemalt. «Kõik peavad oma tegude tõttu leppima tagajärgedega. Me ei saa käituda, nagu mitte midagi poleks juhtunud. Minu jaoks on selge erinevus kuue Inglismaa ja ülejäänud kuue klubi vahel. Inglased olid esimesed, kes tunnistasid viga,» ütles Ceferin.

«Minu jaoks on selgelt kolm gruppi. Kuus Inglismaa klubi, kes loobusid esimesena. Seejärel tulevad järgmised kolm (Madridi Atletico, AC Milan ja Inter) ning seejärel need klubid, kes arvavad, et maa on lame ning Superliiga jätkuvalt eksisteerib. Nende gruppide vahel on suured erinevused, kuid kõik peavad vastutama. Mis moodi, seda me veel näeme,» lisas Ceferin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles