Murakas Tänaku uuest lepingust: selgus on varakult majas, eelmine kord nii lihtsalt ei läinud

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak Horvaatia MM-rallil.
Ott Tänak Horvaatia MM-rallil. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Rallisõitja Margus Murakase sõnul on igati positiivne, et Ott Tänak sai tulevikuküsimuse paika juba maikuus.

«Selles valdkonnas on nüüd selgus varakult majas. Eelmise lepingu sõlmimine nii lihtsalt ei läinud,» viitas Murkas 2019. aastale, mil Tänak sai lepinguasjad paika alles oktoobri lõpus.

Murakase sõnul on Hyundail leping nüüd kahe kiire sõitjaga, sest allkirja andis paberile ka Thierry Neuville. Ent Tänaku näol on tegu ka väga hea autoarendajaga. Arvestades, et järgmisel hooajal hakatakse sõitma uute reeglite järgi ehitatud autodega, sai Hyundai eestlase näol ka arendusosakonda tugevust juurde.

Ühtlasi võib tänase uudise põhjal eeldada, et suuremaid vangerdusi me sõitjateturul võib-olla ei näegi. Muraka hinnangul pole Toyota meestel Kalle Rovanperäl ja Elfyn Evansil põhjust meeskonda vahetada. «Mulle tundub, et nad jätkavad. See kooslus töötab hästi ja sõitjad saavad omavahel läbi,» lausus Murakas.

Tõsi, seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier’ järgmisel hooajal enam täispikka hooaega kaasa ei tee ehk temast võiks üks koht üle jääda, ent prantslane pole teinud saladust, et tahaks külalisvõistlejana siiski MM-sarjas jätkata. See võib tähendada, et Toyota võtab üle Hyundai taktika ning hakkab kolmandas autos pilooti vahetama.

Lisaks Tänakule ja Neuville’ile on Hyundai järgmiseks aastaks leping olemas Oliver Solbergiga. Kas Hyundai võib teha hoopis vastupidise lükke ning minna järgmisele hooajale vastu kolme kindla sõitjaga? «Ei oska öelda. Adamole on meeskonnavõitluses pilootide vahetamise taktika ära tasunud. Miks ta ei peaks seda jätkama? Eks see sõltub ka sellest, kuidas noorel Solbergil ülejäänud etteasted sel hooajal õnnestuvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles