Video ⟩ Maailmameister rentis eralennuki, sest nakatus koroonasse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Viktor Axelsen nautimas omapärast reisi.
Viktor Axelsen nautimas omapärast reisi. Foto: Facebook @viktor.axelsen

Sulgpalli maailma edetabelis teist kohta hoidev taanlane Viktor Axelsen nakatus hiljutisel EMil koroonaviirusega. Selleks, et Ukrainas Kiievis toimunud Vana Maailma tšempionaadilt koju saada, rentis 2017. aastal maailmameister eralennuki. 

Axelsen andis positiivse proovi vahetult pärast poolfinaali ning jäi pärast seda hotellituppa isolatsiooni. Enda sõnul tal mingeid erilisi sümptomeid ei esinenud – põhiliselt halvenesid maitse- ja lõhnameel – kuid kuna ka kordusproov osutus positiivseks, jäeti meeste üksikmängu finaal mõistetavalt ära ning taanlase saagiks jäi hõbemedal.

Seejärel algas aga pearagistamine sellel teemal, mida edasi teha. «Pärast koondisega konsulteerimist ja olukorrale põhjalikult otsa vaatamist olen otsustanud korraldada oma tagasilennu eralennukiga, kus on kasutusel kõige kõrgemad meditsiinistandardid,» avas taanlane ühismeedias tausta. 

Nii lendaski Axelsen tagasi kogumaale nakkuskindlas voodis, kust ta sai välja alles oma Kopenhaageni koju jõudes. Säärase ekstreemse lähenemise taga oli mehe soov jõuda kiiremas korras kodumaale, et siis kiiremini pärast haigusest tervenemist taas trenni vihtuma hakata. 

«Olen treeninud kaua olümpiat silmas pidades ja loodetvasti õnnestub mul suuremaid tagasilööke vältida,» oli taanlane optimistlik. 

Axelseni auhinnakapist võib lisaks 2017. aasta maailmameistri tiitlile leida ka Rio olümpia ning 2014. aasta maailmameistrivõistluste pronksmedali. Lisaks on tal ette näidata täiskomplekt medaleid EMilt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles