Olümpiavõitja selgitas ootamatu otsuse tagamaid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingvild Flugstad Östberg paremal ja Therese Johaug vasakul
Ingvild Flugstad Östberg paremal ja Therese Johaug vasakul Foto: JOEL MARKLUND/www.imago-images.de

Norra murdmaasuusataja Ingvild Flügstad Östberg üllatas eelmise aasta novembris avalikkust, kui teatas, et jätab nüüdseks juba möödunud hooaja vahele ja keskendub täielikult Pekingi olümpiamängudele.

Pikema pausi oli sunnitud Östberg võtma terviseprobleemide lahendamiseks. Ta oli viimaste aastatega end liialt koormanud ning väsimusaste oli tõusnud juba punkti, kust see lihtsalt väikese puhkusega ei taastunud. Lisaks vaevasid teda jalaprobleemid.

Kahekordne olümpiavõitja oli kogu möödunud hooaja jooksul väga vaikne ning ei jaganud kuskil ühtegi intervjuud. Nüüd otsustas ta kõike selgitada Norra televisioonikanalile TV2. Norralanna sõnul keelasid murdmaasuusakoondise arstid tal lihtsalt startida.

«Ma olin suvel hästi treeninud, kuid ühtäkki tuli võtta vastu otsus, mis tähendas, et minu tervise heaolu nimel pean kõike kõrvalt vaatama. See oli äärmiselt valus sõnum, sest ootasin ju suure huviga algavat hooaega ja MMi. Esialgu oli kõike valus hoomata,» selgitas Östberg.

Karjääri jooksul lisaks olümpiavõitudele ka korra maailmameistriks kroonitud norralanna ei oska öelda, millal ta täielikult paraneda võiks. Siiski tunneb ta, et vähemalt jalamurega ei tohiks enam probleeme tekkida.

Selline ootamine teeb tihti sportlased murelikuks ja kannatamatult minnakse liialt vara tagasi treeningutele. Ka Östberg tunnistab, et see valmistab palju kannatusi. «Minu jaoks on see lihtsalt imelik ja nii nõudlik, et suudaksin pikemalt rahu säilitada. Töö ja puhkuse tasakaal on spordis äärmiselt oluline ja hetkel vigastusest taastumisel räägivad arstid sellest eriti tõsiselt. Nüüd vaikselt saan aru, kui tõsine see tegelikult kõik on,» jätkas Östberg.

Vähemalt on Östbergi aitamas Norra parimad arstid, kes aitavas suusataja tagasi ree peale. «Minuga teevad tööd väga paljud inimesed. Käime läbi kõik tegevused, mida päeva jooksul tuleb teha ja nii iga päev. Kartsin, et selline pikk paus mõjub mulle laastavalt, kuid olen endiselt pead vee peal hoidnud,» lõpetas Östberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles