Teel hotelli kukkunud lätlane pidi Giro katkestama ja vajab operatsiooni

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tänavune Giro d'Italia Krists Neilandsi (paremal) jaoks just rõõmu ei pakkunud.
Tänavune Giro d'Italia Krists Neilandsi (paremal) jaoks just rõõmu ei pakkunud. Foto: SEBASTIEN NOGIER/EPA/Scanpix

Läti profiratturi Krists Neilandsi (Israel Start-Up Nations) jaoks sai tänavune Giro d'Italia läbi praktiliselt enne, kui oli jõudnud alata. 

26-aastane lätlane sai Itaalia velotuuri avaetapil, Torino linnatänavatel sõidetud 8,6 km pikkuses eraldistardist temposõidus 105. koha, kuid kukkus pärast seda teel hotelli nii õnnetult, et murdis parema rangluu. 

Sellest tulenevalt on meie lõunanaaber sunnitud ka Giro katkestama ning järgmiseks ootab teda ees hoopiski operatsioon. 

«Kahjuks olen sunnitud katkestama. See on minu jaoks väga suur löök, aga mõnikord lihtsalt juhtub nii. See on elu,» võttis Neilands asja ühismeedias kokku enne tiimikaaslastele kõige parema soovimist.

Oma kolmandal Girol olnuks lätlase põhiliseks ülesandeks tiimiliidri Dan Martini abistamine: nüüd tuleb 34-aastasel britil aga läbi ajada vähemate vahenditega. 

Eile sõidetud Itaalia velotuuri 179 km pikkune teine etapp lõppes grupifinišiga, kus näitas kõige väledamat jalga belglane Tim Merlier (Alpecin-Fenix). Meie ratturid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe lõpetasid peagrupis ja said võitjaga kirja sama aja (4:21.09).

Kahe etapi järel kannab roosat liidrisärki itaallane Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), kes edestab kaasmaalast Edoardo Affinit (Team Jumbo-Visma) 13 sekundiga. Kolmas on norralane Tobias Foss (Team Jumbo-Visma; +0.16). Kangerti leiab üldarvestuses 61. kohalt (+0.46), Taaramäe positsioon on 99. (+0.57).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles